Australia

Australia- continentul frumuseţii

Al cincilea continent, locul natal al cangurilor şi cîinilor sălbatici- Dingo, marele recif de corali, Cydney...Cunoaştem noi multe lucruri despre Australia? Şi totuşi această ţară este luminoasă precum un caleidoscop, dăruind atîtea senzaţii şi emoţii plăcute încît am vrea să revenim aici iar şi iar! Astăzi puteţi lua cina într-un restaurant trendy din Sydnez, iar spre dimineaţă să admiraţi Marea Barieră de Corali. Sau puteţi asculta simfonia păsărilor din pădurile tropicale veşnic verzi ale pămîntului... Aici, la marginea pămîntului, este locul potrivit pentru călătorii uimitoare şi distracţii fantastice.

Iubitorii de mister şi emoţii tari, sînteţi bineveniţi la Muntele de granit roşu- Uluru. Călătoria spre acest sacru monolit al aborigenilor, prin deşert, călare pe cămilă- deja înseamnă o aventură exotică. Cînd soarele se trezeşte, iar primele raze abia ating pămîntul încă adormit, Uluru luminează. Din negru devine violet ca mai apoi să izbucnească într-o culoare de roşu violent.  Piatra îşi schimbă culoarea pe parcursul întregii zile, devenind ba auriu ba roşu sau chiar purpuriu. Iar noaptea, după apus, răcorindu-se de soare, Uluru se preface într-o siluetă neagră pe fundalul deşertului. Şi atunci, involuntar revin în minte declaraţiile locuitorilor de aici precum că monolitul esteo divinitate  vie şi răzbunătoare, capabilă de a pedepsi un sacrilegiu.

Tasmania- un strălucitor smarald al diademei australiene. O insulă magică uimitoare- o rezervă... Spceii rare de copaci, ferigi uiriaşe şi marea de o frumuseţe neobişnuită. Unde valurile îndepărtate apar sub culoarea de albastru întunecat şi cu cît se apropie de plajă devin roz-transparente. Dar frumuseţea naturală nu este unicul lucru care atrage turiştii în Tasmania. Este un adevărat paradis pentru gurmanzi şi iubitorii de activităţi în aer liber. Pescuitul în lacuri de munte, excursii şi plimbări călare pe cai prin paragini unice ale Tasmaniei- aici fiecare minut contează! Iar dacă la toate acestea mai adăugăm şi scufundări, excursii pe iahturi, atunci devine clar de ce această insulă este un vis al oricărui turist. Şi după o lungă plimbare prin păduri uluitoare sub strigătele „Diavolului tasmanian” vine pofta de a savura ceva din deliciile culinare...Fiind în Tasmania este obligatoriu de gustat păstrăvul, brînza şi fructele de mare! Toate aceste minunăţii se vor servi împreună cu un vin local „Pinot Noir”, cunoscătorii vor aprecia gustul moale şi aroma delicată al acestuia.

Vacanţa în Australia- un loc ideal pentru cei obosiţi de rutina odihnelor pe plajă şi doresc să dilueze relaxarea pe arină cu emoţii şi impresii tari. Un surf-tur de lux este înlocuit cu o exursie la ferma de crocodili iar scufundarea în adîncurile mării cu descoperirea vieţii cotidiene ale triburilor locale. După un mic dejun destul de european în restaurantul rotativ din Sydney, puteţi vizita faimoasa plajă Bondi, unde în zona Sydney Cove îşi întinde malurile, Oceanul Pacific.

Australia este variată şi pestriţă, schimbîndu-şi culorile la fel ca muntele Uluru, atrăgînd vizitatori din toată lumea. Ea poate fi diferită- calmă şi violentă, inspăimîntătoare şi plăcută. Dar niciodată plictisitoare! Doriţi să vedeţi grădina din Marea Barieră de Corali ori să vă plimbaţi prin dumbrava de eucalipt din Tasmania? Sau poate visul Dumneavoastră este vizitarea buticurilor din Sydney, sau a capitalei şicului şi rafinamentului- Melbourne? În orice caz, agenţia de turism OK TRAVEL vă ajută să găsiţi un tur unic pe fabulosul continent australian! Adresaţi-vă la agenţia OK TRAVEL şi Australia, preucm o piatră preşioasă, va străluci în faţa Dumneavoastră din toate ipostazele frumuseţii sale.

 

Inapoi spre lista de țări

Oferte speciale

Paradisul Surferilor
Coasta de Aur sejur 10 zile/09 nopti in Australia
Australia

Partenerii nostrii