Cambodia

 

Regatul Cambodgia- perla Asiei
 
La o privire sumară din exterior, Regatul Cambodgia pare să nu se diferenţieze de vecinii Thailanda, Laos şi Vietnam. Aceleaşi pagode, ruine ale palatelor imperiale şi templelor. Dar e destul să vă aflaţi în „Perla Asiei” şi devine clar faptul că Regatul Khemer deţine secrete şi enigme aproape mai mult de cît o altă ţară din Europa de Sud-Est. Iar dacă la aceste taine mai adăugăm şi plajele naturale neatinse, insulele nelocuite din golful Siam, şi vechiul oraş-regat Angkor, putem înţelege de unde vine atracţia Cambodgiei în ochii turiştilor. 
 
„Apa a devenit mai calmă,
Şi soarele a trecut neobservat.
Steaua căzută din cer în nisip
S-a aprins şi a început să cînte”  
("Sihanoukville" gr. Splin)
 
Acest oraş este o staţiune potrivită pentru a savura pe îndelete litoralul marin. Plaje de culoarea laptelui, apa de culoarea smaraldului, şi un număr redus de turişti oferă posibilitatea de a vă relaxa complet iar planctonul ce străluceşte în braţele noapţii creează o irealitate fascinantă.   Sihanoukville - un loc minunat pentru scafandri şi aventurieri. Micile insule nelocuite din golful Siam în apropiere de Sihanoukville, oferă excursii în jungla reală cu natură şi plaje neatinse de civilizaţia umană. O noapte petrecută în Junglă, într-un hamac, în strigătul păsărilor şi animalelor necunoscute- este o adevărată aventură pentru iubitorii de exotism. Iar dacă pentru Dumneavoastră odihna neapărat înseamnă confort şi siguranţă dar nu sunteţi impotrivă să admiraţi cascadele magnifice, pe unele insule găsim bengalouri comode construite în stil local.
 
Bucătăria camodgiană- visul unui gurmand. Crabii enormi gătiţi după reţete locale, cu piper roşu local, care nu mai creşte nicăieri, uimesc imaginaţia lumii! Iar un homar pregătit la grătar sau steak-uri din carne de Baracuda prospăt pescuită cu o garnitură delicioasă de orez şi o varietate de fructe exotice...Cambodgia este un paradis al gurmanzilor. 
 
Capitala Regatului, Phnom Penh- un labirint de străzi bobinate, intercalate cu pagode şi parcuri. În „oraşul vechi” casele coloniale franceze se rînduiesc pe lîngă clădirile bizare în vechiul stil khmer. Pavilionul lui Napoleon, Palatul Regal, în stil tradiţional, cu o pagodă de argint unicală, sau Muzeul Naţional- iubitorii de istorie nu vor avea nici un minut liber pentru a se plictisi. Cu toate acestea, pentru cei care preferă divertismentul activ, capitala a pregătit surprize. Aveţi posibilitatea să vă jucaţi „de-a războiul” la Ferma Tunetului(Thunder Ranch), sau puteţi învăţa să dansaţi în stilul Cambodgiei în şcoala Naţională de Dansuri.
 
Aceasta este doar o mică parte din ceea ce oferă misteriosul pămînt al Khemerilor. Chiar şi cea mai superficială şedere în această ţară minunată întredeschide uşa către vechea civilizaţie. Monumentele acestei culturi se întîlnesc peste tot, iar persoana care le atinge poate auzi şoaptele care vin să povestească trecutul acestora. Iar dacă ascultaţi atent, taina „Perlei Asiatice” poate fi descoperită.
 
Agenţia de turism OK TRAVEL vă oferă o vacanţă informativă în Cambodgia. Mangerii noştri vor selecta cel mai bun tur în minunata ţară a misterelor. 
 
 

Inapoi spre lista de țări

Oferte speciale

Partenerii nostrii