Mexic

 

Mexic- tequila şi dragoste
 
Fierbinte, uneori mistuitor, antic şi modern, Mexic atrage împătimiţii de istorie, de tainele misterioase ale civilizaţiei Maya, atrage scafandrii şi simplii iubitori de sejururi confortaile şi interesante. Aici, fiecare zi e diferită, iar peisajele se schimbă cu o viteză incredibilă, neîncetînd să surprindă şi să uimească. Lagune destinse, pante line şi golfuri cu peisaje fantastice- aşa arată aproape fiecare staţiune mexicană. Cerul negru împodobit cu stele, luna plină şi pădurea împletită cu liane, bambus şi copaci inegalabili...Ca şi cum în aer ar pluti lumini de diferite culori- roşii, sidefii şi albastre...În depărtare se aud ecouri de tobe acompaniate de sunetul blînd al flautelor...E prea frumos să fie adevărat. Dar este adevărată, realiatatea futuristică a Mexicului. 
 
Secretele Cancunului
 
Cancun-.una dintre cele mai bune staţiuni din Mexic. Face parte din cele 10 staţiuni mondiale, şi nu e vorba de plajele albe nesfîrşite sau a hotelurilor somptuoase, probabil nici pentru nenumăratele aqua parcuri, fluturilor magnifici ce explorează cerul, nici pentru imensul oceanarium. Aici găsim şi multe altele- diving luxox şi plin de culoare, restaurante cu bucătăria picantă mexicană însoţită de tequila, cluburi de noapte şi discoteci feerice. Pe lîngă acest lux la doar cîteva ore de mers cu jeep-ul se află capitala Maya- Chichen Itza. Aici s.a păstrat şi tribul antic al Observatorului şi uriaşul stadion al minunilor, ce nu şi-au dezvăluit încă tainele nici istoricilor nici arheologicilor. 
 
Acapulco, ai-ai-ai...
 
Însuşi numele acestui oraş răsună precum un cîntec mistuitor al unei tinere mexicane pasionante. Aici plajele sunt pentru orice gust- de la Calete liniştite pentru copii, Pi de la Cuesta cu adîncimi înclinate şi acoperite cu nisip, pînă la glamuroasa Condesa unde preferă să se odihnească crema societăţii. Iar golfurile din Acapulco îi aşteaptă pe cei ce preferă să înlocuiască odihna leneşă de litoral cu riscuri şi activităţi dinamice. Aici puteţi practica windsurfing, mersul pe schiuri de apă sau puteţi sări în mare de la înălţimea unei stînci. La căderea nopţii,oraşul renunţă la siesta leneşă şi se aprinde în ritmuri de rumba. Discotecile, cluburile de noapte şi restaurantele sunt pline de turişti, Muchachos fierbinţi şi de mexicane senzuale. Noaptea ameţeşte precum o înghiţitură de tequila. Apropo, tequila cu sare şi lămîie este servită de obicei de către turişti, adevăraţii mexicani o servesc cu suc de roşii asezonat din belşug cu cel mai iute piper- chili. 
 
Ah bucătăria mexicană, exotică, picantă, condimentată...Lăsînd pe spate, mare precum o roată, sombrero, vă puteţi delecta cu un tortilla în sos fierbinte, puteţi savura o bere cu chipsuri din cactus(chicharony), iar la desret puteţi cumpăra un  "Canas-asadas" - bucăţi de trestie de zahăr prăjită. Carne suculentă de miel în sos dulce-picant, salată din creveţi şi cactus, papaya şi mango împreună cu înfricoşătorul şi negrul suc de tamarinde, aşa arată o simplă masă mexicană- strălucitoare ca şi Mexicul în sine. 
 
Agenţia de turism OK TRAVEL vă propune sejururi uimitoare în ţara culorilor şi petreceriolr. E nevoie doar să vă adresaţi la managerii noştri, şi vacanţa mexicană va cuceri inima Dumneavoastră!
 

Inapoi spre lista de țări

Oferte speciale

Partenerii nostrii