Norvegia

 

Norvegia: O poveste despre vesnicie
 
Norvegia ... ţara vikingilor, fiordurilor si a frigului. S-ar părea,  ce poate atrage turistii aici? Louvre aici nu este, soare nu prea ... Dar staţi putin! Pe lîngă fiorduri Norvegia dispune de multe alte locuri şi atracţii frumoase, dar frigul… Datorită Golf-Stream-ului, temperaturile pe coasta Norvegiei în timpul iernii nu coboară mai jos de -5…iar la sfîrşitul lunii mai-iunie norvegienii se delectează cu căpşune proaspete. Turiştii care au vizitat Capul de Nord se pot lăuda că au văzut cu proprii ochi cum soarele aici nu apune deloc- nici ziua, nici noaptea, pe o perioadă de trei luni. 
 
În natură. În viaţă. În rutină. Aici puteţi savura fără teamă murele şi merişoarele direct de pe tufiş. Puteţi simţi cum îngheaţă dinţii de la cea mai pură zăpadă. Exact cum se întîmpla în copilărie. Vă puteţi plimba în ciorapi prin compartimentul trenului şi chiar în capitala Oslo puteţi respira aer curat şi proaspăt, la fel ca 100 de ani în urmă.  
 
Norvegia de vară- înseamnă fiorduri, cum fără ei...Puteţi ajunge la ei pe jos sau cu bicicleta, făcînd poze din navele de croazieră cucerind caiace şi scafandri. Chiar şi cei care de obicie nu sunt predispuşi la aventuri şi sport, urcă pe stînci pentru a face rafting. Deoarece Norvegia înseamnă libertate. Libertate absolută în mişcare. 
 
Norvegia pentru tinerii romantici- este şansa de a vedea nava vikingilor. Muzeul „kon-tiki” cu acea renumită plută din bazalt, pe care a explorat oceanul legendarul Thor Heyerdahl- care băieţel nu visează să vadă asta cu proprii ochi. Şi pentru a dovedi, pînă la urmă, tatălui că marii pescari se nasc şi nu devin. Aici, în ţara pescuitului acest lucru devine deosebit de clar. Aţi încercat vreodată să vă luaţi la întreceri cu delfinii pentru a trece peste fiord? Nu? Atunci este momentul potrivit pentru a vă testa abilităţile de înotător şi să faceţi poze cu botul nostim al unui delfin inteligent. Şi dacă ploaia insistentă vă strică vacanţa sau aţi obosit de excursii, atunci „Planeta copiilor” o să vă distreze, iar de ploaie veţi uita. „Planeta Copiilor” este un complex imens cu piscine uscate, trasee abrupte pentru micii alpinişti şi o mulţime de jocuri distractive pentru părinţi şi copiii lor.   
 
Norvegia pentru schi- sau snowman- adică zona de schi al unui om de zăpadă. Aici exista peştera a celui mai mare Troll din lume, trceînd prin labirinturile sale încălcite, aşteptaţi cu inima cît un purice să iasă proprietarul salutîndu-vă cu un vuiet teribil. 
După patinajul cu snowmobilul sau o cursa în sanie trasă de cîini, avînd o senzaţie uşoară de oboseală, e atît de plăcut să stai cu picioarle întinse lîngă şemineu sorbind un cald „aquavit”- vodcă din cartofi infuzată cu chimen, care a traversat de două ori ecuatorul într-un butoi de stejar. Alături, pe o farfurie trebuie sa fie cîrnaţ de vînat şi brînză  bryunost- maro şi dulce, la fel ca deliciul preferat din copilărie- lapte condensat fiert. Iar pentru desert vor fi clătite cu cel mai delicios, de consistenţă transparent-chilimbariu gem de căpşune, unde fiecare pomuşoară- întreagă, mare- miroase a soare şi primăvară.
 
Norvegia- o poveste etrnă sub sunetele sonatelor grigoviene. Aici fiecare pajişte, fiecare piatră de parcă aşteaptă un Troll odios sau paşii unui odin antic. Coastele îşi mai amintesc cum valurile au legănat navele vikingilor. Şi devine clar de ce anitcii războinici, ocolind întraga planetă, se întorceau pe acest pămînt minunat. La ce bun toată lumea, cînd există Norvegia...
 
Agenţia de turism „Ok Travel” vă oferă o vacanţă într-un loc curat şi confortabil precum este Norvegia. Ce poate fi mai bine decît savurarea murului pitic, mirosul căpşunelor coapte şi expunerea cu faţa spre vînturile proaspete dinspre fiorduri...sau inhalarea mirosului de halibut pregătit la grătar, pe care l-aţi prins acum o jumătate de oră... Managerii noştri vor alege pentru Dvs o călătorie fantastică pe un tărîm magic. E nevoie doar să ne contactaţi iar „OK Travel” va face restul! 
 

Inapoi spre lista de țări

Partenerii nostrii