Polonia

 

Polonia- suflet slav cu luciu european
 
Polonia, misterioasă, mîndră şi ospitalieră, ţara care demult a devenit o cabană europeană. Răsfăţaţi de confort, europenii preferă să vină aici pentru un weekend, închiriind o vilă luxoasă sau un apartament modest, aceştia vin pentru a savura aroma pinilor din aer şi răcoarea baltică. În această ţară, fiecare îşi găseşte ceva unic, diferit şi atractiv. Iubitorii de natură vor găsi- frumuseţea sedimentelor de chihlimbar, dune şi lacuri superbe mazuriane, extremali- cucerirea graşioaselor Tatre poloneze, pentru familii cu copii- excursii captivante şi distracţii la parucri acvatice. 
Varşovia - capitala Poloniei- frumoasă în orice perioadă a anului. Oraşul Vechi, reconstruit după al doilea război mondial, bucată cu bucată, prin schiţe şi desene găsite întîmplător, frapează prin originalitatea sa. Este un adevărat oraş medieval, cu faţade din perioada Renaşterii, catedrale pompoase şi biserici modeste. Pe malurile abrupte, de-a lungul rîului Vistula, se giugiulesc cuplurile îndrăgostite, iar alături s-au aşezat comod şevaletele pictorilor. 
 
Parcul Łazienki- unloc special în inima Varşoviei. Aici multe lucruri sunt interzise: bronzatul la soare, practicarea sportului, de a face gălăgie şi de a speria păunii(ai auzit vre-o dată cum ţipă un păun speriat?). În schimb admirarea peisajelor naturale şi plimbările pe aleile umbroase nu sunt interzise de nimeni. La fel ca a audierea Mazurcii lui Chopin interpretată de fanfară chiar lîngă monumentul compozitorului. Apoi, după plimbările prin oraşul vechi şi Łazienki, mergi în vizită la cafenelele varşoveniene, care oferă cafea aromată cu eclere pufoase ce se topesc în gură, prăjituri „Napoleon” şi bomboane preparate manual. 
 
„Leagănul vechii uniuni polono-lituaniene”
Cracovia- un oraş vechi surprinzător de frumos. Aici, fiecare piatră păstrează memoria istoriei. Piata – zona principală a Cracoviei, este ca un muzeu sub cerul liber. Aici fiecar econstrucţie este un artefcat istoric, ficare casă îşi are propia legendă, uneori adevărată, uneori din domeniul fantasticului. În Cracovia, nu departe de Castelul Wawel, se află Groapa Dragonului, unde conform tradiţiei aţipeşte şarpele ce respiră cu foc. Catedrala Cracoviei- este martora încoronărilor şi înmormîntărilor regilor polonezi. Şi după o plimbare cognitivă poţi intra în resaurantul „Cherubino” pentru a savura faimoasele mezeluri cracoviene, supă cu găluşte şi deliciosul makovnik- chec de mac. Pentru copii vor fi de neuitat vizitele la Parcul Zoo din Cracovia şi distracţiile în cel mai mare parc acvatic deschis „Parcul Wodnyy”. 
 
Natura a oferit Poloniei diversitate din plin. Aceasta dsipune de păduri şi mări,  munţi şi văi, lacuri şi rîuri. Staţiunile de schi din Zakopane şi Vistula, plajele baltice bine îngrijite din Sopot, frumuseţile peisajelor pitoreşti au fost demult apreciate de vecini: germani, scandinavi şi amatorii de armonie naturală- japonezii.
 
Astăzi, Polonia ocupă locul şapte în lume după numărul de turişti. Poţi veni aici pentru un sfîrşit de săptămînă, pentru a scăpa de agitaţia rutinei şi a gălăgiei urbane, poţi petrece vacanţa de Crăciun sau Paşti, sau poţi veni în vacanţă pentru a savura din plin caracterul unic al naturii poloneze. E nevoie doar să contactaţi managerii agenţiei OK TRAVEL, care vor selecta turul perfect pentru Dumneavoastră în Polonia. Şi splendoarea polono-lituaniană va rămîne în inima Dumneavoastră pentru totdeauna. 
 

Inapoi spre lista de țări

Partenerii nostrii