Elvetia / Grindelwald

 

Grindelwald: clasica alpină
 
În cantonul Berna, printre uriaşii de zăpadă alpini, se află un mic sat liniştit Grindelwald, locul de odihnă pentru iubitorii de linişte şi pace. Grindelwald este regatul evadării de la zgomotul şi praful trotuarelor urbane. Atmosfera clasică a micului sat cu vile scăldate în razele soarelui de iarnă pe fundalul pădurii dense de pin presurată cu fulgi de nea, creează un spirit romantic şi impune timpul să se oprească din alergat...
 
Grindelwald are peste o mie de ani, şi nu orice oraş se poate lăuda cu o astfel de vîrstă venerabilă. Anume aici a fost deschisă prima cale ferată montană din lume, ceea ce a permis să facă dintr-un simplu sat o staţiune de schi. Anume pe această cale ferată poţi ajunge la cea mai înaltă gară din Europa „Vîrful Europei”. Iar cînd vremea bună permite, de aici poate fi văzut Mont Blanc-ul. 
 
Cu toate acestea, vacanţa de familie se poate transforma într-o aventură incitantă cu plimbări pe sania trasă de cîini. Cei care îşi doresc adrenalină, sunt aşteptaţi de pantele magnifice ale Grindelwaldului, care diferă de restul staţiunilor prin cel mai lung şi cel mai rapid traseu -  Lauberhorn, care îşi începe cursa de la marcajul de  3454 metri. Dar sunt prezente şi trasee potrivite pentru începători şi cei cu nivel mediu. 
 
Vara, staţiunea permite savurarea plimbărilor romantice printre pajiştile verzi şi tufişuri de pin. Glastrele cu flori din cele mai colorate şi bine îngrijite, deasupra cărora fîlfîie elegant fluturaşii, vor atrage atenţia şi te vor ameţi cu aroma bogată. 
 
Iar seara, după o plimbare pe drumul de la înălţimi, sub ciripitul greierilor, se va desfăşura negrăbit cina, în restaurantul rotativ din vîrful muntelui – „Piz Gloria”, admirînd maiestatea Alpilor. 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii