Austria / Bad Gastein

 

Bad Gastein: mărgăritar alpin
 
În Alpii de nea, în Valea Gastein, se află oraşul-staţiune numit perla munţilor, care este potrivit iubitorilor de sport montan, pentru cei care iubesc excursiile şi celor care doresc să reîmprospăteze sănătatea şi frumuseţea. Bad Gastein – sport, terapie şi distracţii într-un singur loc!
 
Bad Gastein – uimeşte turiştii de la prima vedere! Aici nu vei găsi vile şi cabane confortabile precum în alte staţiuni obişnuite, Bad Gastein este un oraş împînzit de clădiri cu multe etaje din secolul al XVIII-lea, un oraş imperial. Hotelurile antice, străzile înguste şi bulevardele largi mărginite de garduri din fier ornamentat oferă un şarm unic oraşului Gastein. Alături de gara ce seamănă la o imagine dintr-o veche revistă, se găseşte liftul ce urcă spre pîrtiile ameţitoare şi pantele uimitoare. 
 
Şi acolo sus, unde piscurile munţilor ating norii, încep traseele lungi, pîrtiile interminabile! Oboseala plăcută se simte chiar şi la cele mai lejere coborîşuri „albastre”, iar cele „roşii” vor impune fiecare muşchi să tremure de tensiune. 
 
În ultima vreme, staţiunile de schi se află într-o continuă luptă în căutarea celor mai neobişnuite idei de a-şi surprinede oaspeţii. Iar Bad Gastein chiar ţine pasul colegilor săi de breaslă. Pentru cei ce nu preferă sporturile alpine dar totuşi urcă piscul pentru a respira aerul cristalin, deasupra prăpastiei a fost întemeiat un pod. Plimbările pe această construcţie metlaică ce atîrnă la o înălţime uimitoare, provoacă o explozie de adrenalină şi admiraţie la vederea peisajelor mirifice. 
 
În Bad Gastein, pe lîngă obişnuitele proceduri SPA, poţi face tratamente de întinerire într-o saună-tunel de radon. Înainte de vizita acestei saune unice, turişti sunt examinaţi de un medic: vizitatorilor ce suferă de tensiune înaltă şi boli cardiace, mina de radon le este contraindicată. Cu toate acestea, cei care au fost deja acolo afirmă că tratamentele sunt capabile să înlocuiască bisturiul chirurgului plastician. 
 
Bad Gastein – este mărgăritarul Alpilor austrieci, oraşul capabil să cucerească pe oricine. 
 
 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii