Elvetia / Basel

 

Basel: carnaval de culori şi fantezie
 
„În oraşul-jucărie Basel, arcadele sunt albe
Copacii umbroşi au trunchiuri pătate
Şi trotuarul e spălat, şi fiecare unghi străluceşte
Chiar şi cele mai îndepărtate colţuri...”
Marina Ratner "Basel"
 
Basel - capitala culturală a Elveției, care încorporează farmecul teatrului şi carnavalelor. Străzile sale păstrează acea stare de spirit deosebită, cînd are loc desfăşurarea celebrului carnaval baselian iar în sunet de tobe şi vînt mărşăluiesc pe străzile principale personaje teatrale deghizate. Acesta e cel mai important carnaval elveţian care nu cedează cu nimic în faţa sărbătorii cu măşti din Veneţia. 
 
Oraşul vechi este împărţit în două părţi ale rîului Rin – Mrele şi Micul Basel dăruie senzaţia de poveste şi magie prin atomsfera sa unică din perioada Evului Mediu. Basel – un oraş al universităţilor şi muzeelor, aici se găseşte Universitatea din Basel fondată de Papa Pius al II-lea. 
 
Piaţa şi catedrala oraşului sunt o mîndrie baseliană. Aici vei găsi o mulţime de magazine mici şi buticuri de lux a celor mai faimoase case de modă, mall-uri uriaşe din sticlă şi restaurante cu terasă în aer liber. Oaspeţii de aici sunt serviţi cu tradiţionala prăjitură baseliană şi cu faimoasa ciocolată elveţiană, recunoscută cea mai bună în toată lumea. 
 
Aproape fiecare clădire în Basel - o capodoperă arhitecturală, cu faţada decorată în stil gotic - medieval. Basel înseamnă o multitudine de muzee, printre care se numără şi memorialul de la Strasbourg creat în memoria războiului franco-prusac şi cea mai mare biserică din oraş. În spatele bisericii se află teatrul oraşului, pe scena căruia se pun spectacolele celor mai buni regizori din Europa. Neapărat trebuie să vizitezi şi muzeul de ceasuri şi bijuterii. 
 
Prestigiosul pod central, care leagă cele două jumătăţi ale oraşului, arată precum un colier elegant, o creaţie a meşterilor antici. De aici se deschid cele mai frumoase vederi fiind locul adorat de către fotografi. Direct de aici poţi coti spre litoral, şi după o plimbare incitantă să faci o pauză relaxantă la masa unei cafenele, savurînd gustul şi aroma de ciocolată fierbinte. 
 
Basel – este farmec şi eleganţă, carnavalul de culori şi fantezii, un oraş al visurilor, oraş-istorie...
 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii