Italia / Camogli

 

Camogli: oraşul celor o mie de pînze
 
Lîngă marea albastră, în umbra verde a pădurilor, pe colinele învăluite de norii albi, s-au presurat case colorate cu acoperişuri de un roşu aprins... De parcă un pictor amuzat, a hotărît să arunce culori vii peste pereţii caselor vechi şi să vopsească pietrile cenuşii în toate nuanţele paletei sale. Aşa este Camogli, un orăşel minunat ligurian, după coloritul căruia acesta aminteşte de un sat medieval al pescarilor. Aici, ca şi secole în urmă, domneşte natura, străzile medievale se întind cu serpantine prin tot oraşul, iar şlepurile ancorate la dană te vor face să uiţi de agitaţia şi vanitatea cotidiană. 
 
Camogli – oraşul celor o mie de pînze. Nu doar pentru că danele de aici sunt pline de iahturi cu pînze şi bărci de pescuit, dar şi pentru barjele şi fregatele ce plutesc pe valuri la orizont. Camogli de la începutul secolului al XIX-lea, era cunoscut ca un centru de construcţii navale, în special al bărcilor cu pînze. Aici s-a născut flota liguriană ce a inspirat cîndva teama şi respectul în adevrsarii săi. 
 
Dacă faci o plimbare de la malul mării spre oraş, se deschide un labirint fabulos de străzi întortocheate, pavate cu gresie colorată, decorate cu scări lungi şi arcuri ce seamănă la nişte cupole. Se creează impresia că imediat se vor auzi tropote de copite, iar de după colţ va apărea un cavaler în armură şi cu mantie. Iar după uşa misteriosă ce duce în ograda retrasă, aşteaptă o frumoasă prinţesă. Prin acest oraş te poţi plimba zile întregi, să te laşi învăluit tot mai mult de atmosfera romantică din Evul Mediu, de parcă ai citi un roman captivant istoric. 
 
Iar pe litoral domneşte distracţia maritimă! Festivalul de Peşte din luna mai – adică dansuri şi cîntece chiar în plină stradă, vin Chianti ce curge gîrlă, şi desigur mult peşte! Punctul culminant al festivalului este servirea tuturor celor prezenţi cu peşte proaspăt pregătit, deosebit de delicios şi crocant!
 
Camogli – un loc pentru cei care iubesc pacea şi liniştea, coloritul medieval şi verdele crud al pădurilor. Pentru cei care preferă albastrul transparent al mării în golfuri retrase în locul agitaţiei oraşelor moderne. 
Camogli – este farmecul plajelor cu pietriş şi peisajelor mirifice spre munţi. 
Camogli – un miracol din Liguria! 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii