Elvetia / Davos

 

Davos: Mecca schiorilor
 
Davos – staţiunea care nu a pierdut frumuseţea originală a naturii, în ciuda popularităţii sale din înalta societate. Încă din timpurile vechi acest loc este onorat de tradiţiile de a găzdui oaspeţi emeriţi. Davos – oraşul în care se discută întrebări de nivel mondial fără cravate şi oficialităţi pe fundalul Alpilor de nea, păduri de conifere şi alunecarea snowboardiştilor. 
 
Davos este oraşul ce se află mereu în văzul boemiei europene. Orice restaurant, bar sau hotel vorbesc despre apartenienţa sa clasei înalte din sfera serviciilor. Interiorurile spectaculoase, decorate în stilul popular al secolului al XIX-lea, vor fi pe placul vizitatorilor cu gust rafinat. 
 
Restaurantele de lux oferă delicatese din bucătăria întregii lumi. Cu toate acestea, cel mai popular fel de mîncare în rîndul publicului rămîne a fi localul fondue – brînza topită autohtonă se serveşte în oale de lut. Să stai la o verandă admirînd peisajul magnific cu un pahar de vin fiert aromat, asezonat cu scorţişoară sau cuişoare...un deliciu. 
 
Pîrtiile de schi din Davos nu se diferă de altele printr-un caracter agresiv. Traseele regiunii Parsenn sunt mai potrivite pentru amatori şi începători, ce preferă coborîri domoale fără prea mult stres. Cu toate acestea, urcînd spre regiunea Jakobshorn, profesioniştii îşi vor putea descoperi talentul. Aici domină traseele marcate cu indicator negru. 
 
Coborînd panta, mai jos de Jakobshorn, snowboarderii îşi vor găsi îndeletniciri pe plac în parcurile de distracţii din „Muntele Vesel”. O mulţime de trambuline şi conducte Halpy vor ridica bunăstarea fanilor sporturilor extreme. În fiecare an, pe aceste pante, se desfăşoară campionatul de snowboard, la care participă campioni din toată lumea. 
 
Davos – este Mecca iubitorilor sporturilor de iarnă. Pe lîngă schiuri şi snowboarding, aici sunt şi terenuri de hochei profesionist, se desfăşoară campionate de patinaj artistic. 
 
De la  mijlocul secolului al XIX-lea, Davos este considerat o staţiune de prestigiu, unde veneau membrii familiilor regale pentru a-şi îmbunătăţi starea de sănătate, pentru a se odihni sau pur şi simplu să acumuleze forţe noi. 
 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii