Austria / Lacul Mondsee

 

Lacul Mondsee: minunea cristalină a Austriei
 
Dacă ar fi posibil de adunat toate lacurile Austriei într-unul singur, atunci pe pămînt s-ar mai adăuga o mare. Însă natura a făcut pe placul ei, presurînd în toată ţara fărîme de diamante, pur-cristaline, lacuri de oglindă, care lucesc în raze de smarald. Principala bijuterie a peizajelor regiunii austriece Salzkammergut – şapte lacuri montane mirifice! Fiecare din ele este unic şi legendar. 
 
Unul dintre cele mai renumite şi calde lacuri este considerat Lacul Mondsee. Pe malurile acestuia domneşte răcoarea cerească iar apa se încălzeşte pînă la 26 de grade în timpul verii. Lacul este renumit datorită speciilor diverse de peşti, aici nimeni nu rămîne fără captură. Dar şi pasionaţii de sporturi acvatice găsesc aici activităţi interesante: navigaţie, schi nautic, windsurfing şi scufundări. Lacul mai are şi o săbătoare importantă: în una din zilele de august, pe coasta oraşului se desfăşoară petrecerea Zeefest – Sărbătoarea Lacului. În onoarea acestui eveniment se organizează concerte şi concursuri, iar cerul nocturn explodează în lumini cînd vine clipa focurilor de artificii. 
 
Mondsee – lacul romanticilor. Suprafaţa netedă a apei reflcetă cerul azuriu, se aude cum foşnesc lin plantele alpine iar sufletul se umple cu pace. 
 
Aici vin iubitorii de sport şi distracţii acvatice! Lacul oferă posibilitatea de a practica navigare, windsurfing şi schiatul de apă. Celebrul parc acvatic „Alpenseebad Mondsee” este pe placul copiilor dar şi părinţilor. Parcul găzduieşte familii întregi, pe teritoriul acestuia se găsesc un număr divers de tobogane şi piscine, trambuline pentru salturi ameţitoare şi puncte de chirie a schiurilor de apă. Anume aici se desfăşoară festivalul anual al focurilor de artificii!
 
Lacul Mondsee – înseamnă confort şi armonie, intimitate şi pace. Aici vei simţi cum în suflet se lasă liniştea iar orele curg mai lin, de parcă oglinda apei îţi reflectă visele mult rîvnite. Mondsee este o minune de cristal a Austriei, un smarald mărginit de aurul însorit al munţilor. 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii