Austria / Lacul Ossiacher See

 

Lacul Ossiacher See: peşte, cît mai mult peşte!
 
În însorita Carintia, este un lac care ademenşte fanii pescuitului – Lacul Ossiacher See. Pescarii cu undiţile şi plasele stau de-alungul coastei enormului iaz, pentru ca mai apoi să se laude cu o captură pe cinste. Iar aici ai cu ce te lăuda - Ossiacher See este considerat lacul cu cel mai mult peşte din Austria. Aici se găsesc specii ca: păstrăv, somn, pisica de mare, ştiucă, şalău şi alte 20 de tipuri de peşte. Mai apoi, captura va merge la bucătarul-şef al uneia dintre tavernele de pe mal, care v-a pregăti pentru pescarul orgolios un peşte delicios la grătar...şi vor pluti deasupra lacului arome de bucate ameţitoare. 
 
Pe malul lacului s-au situat cîteva orăşele şi sate colorate. Bodensdorf – un mic oraş confortabil, cu străzi şi case antice, în stil alpin. Peluzele de pe plajă ce amintesc de cele engleze, după îngrijire şi frumuseţe, se reflectă bizar în nunaţe de smarald pe oglinda netedă a lacului. Aici poţi lua o pauză de la agitaţia urbană, savurînd aerul pur montan, soarele jucăuş şi apa cristalină. 
 
Bodensdorf ofera multe oportunităţi pentru activități în aer liber. Zbor cu parapanta, călătorii prin Alpii de vară cu bicicleta de munte, schi nautic şi iahting – şi asta nu e tot ce poţi face aici. Plimbările pe cărărui alpine pitoreşti, distracţii de plajă şi acvatice, se înlocuiesc cu proceduri SPA şi vizitarea izvoarelor termale. 
 
Iar seara, cînd amurgul învăluie lacul şi soarele se scufundă lin în apele netede, poţi vizita un mic restaurant de pe mal, unde domneşete adevăratul spirit medieval. Bucate excepţionale carintiniene, un pahar de vin tînăr, trosnituri de lemn în şemineu...şi viaţa este privită altfel, iar timpul se scurge negrăbit. Ossiacher See – înseamnă frumuseţi şi armonie, munţii alpini şi cea mai curată apă a celui mai generos lac în peşte din Austria! 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii