Austria / Lacul Wörthersee

 

Lacul Wörthersee: mărgăritar alpin
 
În valea mîngîiată de soare, Carintia, printre culmile împădurite se află un lac cu apă curată potabilă. Imposibil? Chiar foarte posibil! În primăvară, cînd se topeşte zăpada iar lacul îşi lasă crusta glaciară, primarul celui mai apropiat orăşel vine, faţă de toată lumea, pluteşte spre mijlocul iazului şi o data ce îşi umple cana cu apă, o bea savurînd fiecare înghiţitură, demonstrînd locuitorilor că apa a rămas la fel de pură. Acesta e lacul Wörthersee – comoara Austriei, un mărgăritar de 16 Km. 
 
Pe malurile lacului Wörthersee, în golfurile retrase, înconjuarte de păduri şi munţi, se găsesc cîteva oraşe-staţiuni, ce îmfrumuseţează acest pămînt binecuvîntat: Velden, Pertshah. Şi fiecare din ele îşi are propriul şi unicul aspect, şi fiecare oferă oaspeţilor o vacanţă de neuitat. 
 
Velden – locul favorit al petrecăreţilor locali. Aici, în vilele luxoase se cazează lumea mondenă austriacă şi iubitorii de vacanţe active. Velden – nu înseamnă doar trasee montane, peisaje mirifice şi apa cristalină a lacului. Aici se poate practica navigarea sau windsurfing, aici se găsesc cluburi de echitaţie, cluburi de golf şi terenuri de tenis perfecte. Iar seara, după ce soarele a evadat în apa limpede a lacului, se aprind luminile nenumăratelor cafenele şi restaurantelor de pe mal şi răsună muzica discotecilor şi cluburilor de noapte. 
 
Petrshah – înseamnă festivaluri şi evenimente culturale pentru orice gust. Aici zilnic se desfăşoară diverse concerte, expoziţii de artă şi seri de literatură. Pe lîngă toate astea, oraşul este cunoscut cu numele de Mecca iubitorilor de tenis. Oraşul găzduieşte campionate majore, funcţionează o mulţime de terenuri de tenis iar în Complexul Zeetel Werther Austria, se află unul din cele mai bune centre de tenis din Austria compus din 11 corturi. 
 
Wörthersee – frumuseţe şi farmec, o minune a naturii austriece, minuţios îngrijită de localnici. Ca să ajungi să iubeşti malurile acestei perle austriece e suficient o dată să vii, să inspiri aerul proaspăt montan, să simţi căldura soarelui carintian şi să te scufunzi în apa cristalină, şi atunci îţi v-a pica la suflet acest colţ de rai. 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii