Austria / Leh

 

Lech: diamantul de zăpadă al Austriei
 
Aici iubeşte să se odihnească elita austriacă, aici mereu domneşte zăpada, iar atmosfera este incitantă... Lech, cea mai veche staţiune de schi din Austria, care îşi menţine statutul de cea mai bună staţiune. Chiar dacă este considerată şi cea mai scumpă staţiune austriacă, popularitatea acesteia nu scade. Pentru că un asemenea diamant are nevoie şi de o ramă la fel de prestigioasă. 
 
Viaţa mondenă în Lech este lentă şi constantă, ar fi inutil să cauţi pe-aici o petrecere zgomotoasă. De obicei, după o plăcută dar obositoare plimbare cu schiurile, doamnele în haine luxoase de blană îşi fac promenada de seară, apoi invadează restaurantele, care sunt o mulţime aici. „Side Step” – contopeşte atmosfera nostalgică a anilor ’60, cu muzică live şi o bucătărie excepţională. Cea mai bună vinotecă se găseşte în restaurantul „Montana” iar „Arlberg” este celebru printre gurmanzi cu meniul său din bucate tiroleze. 
 
Traseele din Lech se pot lăuda cu o mare diversitate! Această staţiune a fost proiectată de însăşi natura, ca un loc special pentru oamenii de aventură. Aici sunt o mulţime de locuri pentru distracţii şi în afara pîrtiilor. 
 
Versanţii sudici sunt rezervaţi începătorilor, acolo se găsesc traseele „albastre” şi „verzi”. Deseori poţi vedea aici cum un instructor experimentat îşi duce lecţiile cu un întreg grup de ucenici mai mici, explicîndu-le pe îndelete arta schiatului. Dacă vrei să-ţi vezi copilul sigur pe schiuri, atunci cel mai potrivit loc sunt şcolile din Lech. 
 
Iar pe pantele nordice domnesc profesioniştii şi schiorii cu experienţă. Traseele „negre”, dotate cu trambuline şi virajuri, ademenesc pe cei care iubesc adrenalina şi riscul. 
 
Hohliht – este pentru cei care preferă zăpada candidă, cei care iubesc să deseneze cifra opt pe neaua imaculată, lăsînd urme pe covorul strălucitor. 
 
Lech – este un diamant austriac, pur şi luxos. Lech – este leagănul sportului montan. Lech – înseamnă statut, frumuseţe şi exclusivitate într-un singur flacon. Pentru a simţi asta, trebuie să vii, să cucereşti pîrtia cea „neagră” sau cel puţin să laşi desene pe zăpada imaculată. Şi atunci, Lech îţi v-a pătrunde în suflet, şi v-a rămîne acolo pentru mult timp. 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii