Franta / Monte Carlo

 

Strălucirea şi frumuseţea Monte Carlo
 
Monte Carlo...ţara entuziasmului, pasiunii şi milionarilor! Aici, chiar şi în Piaţa principală se află un cazinou, iar o zi de parcare a iahtului se estimează la mii de euro! Aici totul este neobişnuit, fascinant şi misterios, de parcă acest oraş există dincolo de timp şi spaţiu. Locuitorii se deplasează prin oraş cu... lifturi, iar un gazon luxos pentru plimbări se poate dovedi a fi acoperişul unei case. Pe străzi merg ultimele modele de „Ferrari” şi „Bentley” iar într-o cafenea poţi întîlni frumoasa de pe coperta unei reviste. Monte Carlo fascinează precum un magician priceput, şi nu ştii niciodată ce ascunde el în mînecă. 
 
Iar în mînecă e ascuns oraşul-fachirului... Grădina japoneză, opera geniului Yasuo Beppu. Şapte kilometri de armonie şi frumuseţe, combinaţii neobişnuite de flori, copaci, roci şi apă. Grădina e creată în cele mai bune tradiţii ale Ţării Soarelui Răsare. Aici te poţi plimba, savurînd liniştea şi pentru o clipă să uiţi că alături e oraşul entuziasmului şi aventurilor. 
 
Rozariul Prinţesei Grace, un cadou emoţionant soţiei iubite, actriţei Grace Kelly de la prinţul Rainer al III-lea. Aici pe rînd înfloresc mii de tufe de trandafiri ca un monument al iubirii veşnice dintre prinţ şi prinţesă.
 
Copiii vor aprecia Oceanariul şi Muzeul Maritim. Sute de mii de peşti după sticlă, e ca şi cum ai vedea fundul oceanului! Iată un rechin înoată, arătîndu-şi maxilarul înspăimîntător cu două rînduri de dinţi... Zburdă peştişorii pestriţaţi în culorii aprinse de corai, amuzanţi şi naivi... Oceanariul din Monte Carlo este unul dintre cele mai bune din lume, condus pînă la ultima suflare de către celebrul Jacques-Yves Cousteau. 
 
Şi desigur Cazinoul... Să te afli în Monte Carlo şi să nu vizitezi faimosul Cazinou din zona cu acelaşi nume, este pur şi simplu imposibil! Dar înainte de a intra în localul luminos şi luxos, ar fi bine să-ţi binecuvîntezi norocul şi să intri în grădină. Acolo vei găsi două sculpturi - Adam şi Eva. Potrivit celor ce obişnuiesc să vină aici, pentru a rupe potul cel mare, trebuie să atingi... demnitatea lui Adam. Funcţionează sau nu, exact nu se ştie, dar judecînd după cum străluceşte „detaliul” lui Adam, se pare că superstiţia a devenit populară! 
 
Şi plecînd de aici, fiecare va răsufla cu suspin, luîndu-şi rămas bun de la minunatul oraş, în care transportul public este liftul, iar un „Mercedes” simplu atrage mai multe priviri de cît un „Bentley”, valoarea căruia ajunge la mărimea bugetului anual al unei ţări africane. 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii