Bahamas / Nassau. New Providence

 

Nassau şi Paradise: starurile din Bahamas
 
Pe insula New Providence s-a situat capitala arhipelagului Bahamas – Nassau. Aici cîndva a existat o baronie corsară, în vechiul port ancorau vase cu emblema „Jolly Roger”, romul curgea gîrlă şi în taverne pînă dimineaţă se discuta despre îmbarcări, bogăţii capturate şi comori ascunse. Cîndva aici se găsea „Cartierul General” al legendarului Barbă-Neagră – piratul Edward Teach. Pentru că aici îşi ancora nava împărţind prada furată. 
 
În capitala modernă, aproape nimic nu aminteşte despre trecutul corsarier, acum este un oraş cochet cu magazine luxoase, conace veneţiene şi plaje magnifice. Nassau – este oraşul celor care s-au obişnuit să combine vacanţele active urbane cu cele relaxante de plajă. 
 
Nisipul auriu din Cable-Beach, plaja principală din Nassau, valurile azurii ale mării şi suavele şoapte ale mangovrelor, oferă linişte şi pace. Se poate părea straniu că doar la 5 minute cu maşina de aici, începe gălăgia urbană, strălucesc vitrinile buticurilor de modă şi roiesc localnicii neastîmpăraţi. Lagunele confrotabile şi izolate, se intercalează cu plajele aglomerate, iar de-a lungul coastei se înalţă hotele moderne şi restaurante luxoase. 
 
La Est de Nassau, se întinde o mică insulă – Paradise, conectată la podul din New Prividence. Este un adevărat paradis, prestigios, radios şi magnific. Pe acetse meleaguri vin şeicii arabi şi milionarii americani, pentru că viaţa de aici nu conteneşte nici măcar pentru o clipă iar impresiile se succed cu viteza luminii. Luminile orbitoare ale cazinourilor, cluburile de noapte şi discotecile, plajele cu lagune tihnite şi iahturile de nea plutind în zare – caleidoscopul de distracţii nu încetează să atragă turiştii pe insula Paradise. 
 
Nassau şi Paradise – precum 2 stele în constelaţia arhipelagului Bahamas, ademenesc şi îndrăgostesc... Cel care a fost măcar o dată pe insulele Bahamas, a văzut frumuseţea naturii, a simţit nivelul deservirii şi confortul hotelurilor de aici, cu siguranţă îţi va dori să revină. La nisipurile aurii din Cable-Beach, la şoaptele tihnite din lagunele izolate şi luminile ademenitoare ale cazinourilor şi restaurantelor. 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii