Emiratele Arabe Unite / Ras el Haima

 

Ras Al Khaimah: partea de sus a sălaşului emirat
 
Munţii strîns abordaţi la ţărm, albii verzi, cerul lavand şi plaje aurite de nisip- emiratul Ras Al Khaimah este frumos în puritatea sa inocentă. După întipărărire, vechiul clişeu:”Ras Al Khaimah - poarta de acces a Omanului”, se dizolvă pe fundalul peisajului pitoresc al naturii incredibile de aici. Dar e destul să vezi plajele locale neatinse şi azurul transparent al mării, că devine clar- Ras Al Khaimah este o cutie cu surprize, o creaţie splendidă a naturii. 
 
Pe vechile străzi a capitalei emiratului, pluteşte aroma fină de cafea şi levănţică, iar micile localuri instalate de-a lungul ţărmului, ademenesc turiştii cu mirosuri apetisante de kebab şi frigărui picanţi. Se crează impresia că timpul s-a oprit, că poţi sta la terasa locală ca şi o sută de ani în urmă, ascultînd cîntecul lung de flaut şi savurînd cafeaua cu un strop de apă de trandafir şi cardamon. Dar e destul să părăseşti partea veche a oraşului, că încep să apară vitrinele magazinelor moderne, clădirile zgîrie-norilor ce se înalţă spre cer, şi luminile orbitoare ale restaurantelor cu bucătărie europeană.
 
La o distanţă de doar o oră cu maşina de la capitală, la poalele munţilor, se află oraşul-oază- Haatt. În văile pitoreşti se zbat izvoarele de apă minerală, curative şi calde. Aici s-a construit un centru SPA unical, şi centrul de medicină ayurvedică, unde activează cei mai buni cosmeticieni şi specialişti, invitaţi din toată lumea. 
 
Cîţiva ani în urmă, a fost construit un parc acvatic enorm „Ice Land”. Aici poţi încerca toate tipurile de tobogane, te poţi implica în curse cu maşinuţe de apă şi să cucereşti cea mai mare cascadă artificială a pinguinilor. Iar pentru vizitatorii micuţi- golful pentru copii „Kids Cove” cu piscine, nisipiere şi tobogane în miniatură. În acest parc acvatic te poţi distra o săptămînă şi tot nu reuşeşti să le încerci pe toate. 
 
Dacă îţi doreşti pur şi simplu să te odhneşti, să evadezi de agitaţie, vrei să asculţi şoaptele mării şi sunetul pietricelelor sub ghearele crabilor tupeişti, un loc mai bun de cît plaja izolată din Ras al Khaimah nu vei găsi. Tăcerea întreruptă de jocul de pe mal al peştişorilor şi de foşnetul palmierilor, legănaţi de briza mării, nisipul auriu şi valurile turcoaz, ce se linguşesc chiar sub picoarele tale- şi îţi pare că în lumea întragă nu există un alt loc atît de calm şi armonios ca acest colţ de rai. 
 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii