Austria / Serfaus

 

Serfaus: luminile unei mari staţiuni
 
La izvoarele rîului tirolez, nu departe de graniţa dintre Elveţia şi Italia, printre munţii înzăpeziţi şi pădurile de pini, se ascunde un loc minunat, un mic paradis al schiorilor, oraşul Serfaus. Aici vin iubitorii de schiuri cu nivel mediu de pregătire, începătorii şi famiile cu copii, încercînd să le insufle drsgostea faţă de sporturile de iarnă. Aici s-au deschis cîteva centre şi grădiniţe pentru copii, se desfăşoară programe speciale de instruire pentru cei mici dar şi pentru adolescenţi. Serfaus – este ca un mic paradis de zăpadă pentru copii. 
 
Serfaus nu v-a lăsa indiferent nici un copil! Parcurile de schi anume pentru copii – este o lume întreagă cu trasee şi pîrtii, carusel, teritorii de joacă şi tuneluri. Grădina din Poveşti, Pădurea Dinozaurilor şi Turnul Aventurilor vor captiva şi ademeni copilul, distrîndu-se pînă la epuizare. 
 
Cu toate acestea, adulţii tot nu se vor plictisi în Serfaus. Trasee „negre” sunt mai puţine aici în schimb o varietate largă de pîrtii „roşii”. Pantele speciale pentru sănii ocupă mai mult de 10 Km cu diverse marcaje, de la complicate cu rampă pînă la cele pentru copii, dar la fel de incitante. 
 
Serfaus – înseamnă distracţii în zăpadă pentru orice gust! Pe lîngă agrementul standart cum ar fi discotecile, petrecerile tiroleze în cluburile de noapte şi zborul cu parapanta, o dată pe săptămînă, aici se desfăşoară o petrecere incendiară în sensul direct şi literal al cuvîntului „Noaptea Aventurilor”. Toţi instructorii şcolilor de schi, ies pe ring şi fac un show cu torţe, urmat de un yodel tirolez şi „dansul snowmobilelor”. Mai apoi, toţi spectatorii şi participanţii, se încălzesc împreună cu un vin fiert fierbinte continuînd să se distreze. Iar luminile acestei mari staţiuni încă mult timp ard în catifeaua nopţii. 
 
Serfaus – înseamnă munţi împăturiţi cu zăpadă, jocuri distractive la aer curat, şi veselie pînă în zori! Aici fiecare copil se simte ca în basm iar fiecare adult, devine pentru o perioadă – copil. 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii