Elvetia / St Moritz

 

St Moritz: presitigiu fabulos
 
Sub arcadele imaculate ai Alpilor misterioşi, aproape de frontiera Italiei, se află un mic oraş St. Mortiz. Aici se adună cei mai bogaţi şi influenţi iubitori de schi şi petreceri mondene. 
 
La fel ca şi vecinul său Gstaad, St. Mortiz este decorat cu hoteluri de lux, apartamente elegante şi cabane prestigioase. Aici poţi combina excursiile la munte cu odihna de litoral pe malul lacului de smarald, pe suprafaţa căruia alunecă graţios lebedele albe iar copilaşii urmăresc bărcuţele de jucărie. 
 
O mulțime de trasee interesante, a căror kilometraj total constituie 300 de km, vor lăsa emoţii de neuitat profesioniştilor. Pîrtiile din Corviglia nu vor lăsa pe nimeni indiferent, aici sunt deschise half-pipe cu obstacole şi un minunat fan-parc pentru cei mai tineri snowboarderi. Însă cu adevărat va anima panta „neagră” de pe traseul Free Fall din Diavolezza. O varietate incredibilă de pârtii – o moştenire bogată rămasă St. Mortizului de la Jocurile Olimpice anterioare și Campionatele Mondiale de sporturi de iarnă.
 
Restaurantele de lux de pe malul lacului montan, sunt perfecte pentru a lua o pauză după o zi plină de emoţii. În sălile confortabile, la o masă alb imaculată, poţi savura delicioasele creaţii ale celor mai buni bucătari din regiune. Iar mai apoi, spre seară, cînd se aprind felinarele, poţi face o plimbare prin oraş, admirîndu-i străzile şi monumentele arhitecturale, printre care şi mănăstirea locală cu faţada gotică şi chipurile sfinţilor în răcoarea apusului. 
 
St Moritz - o statiune care atrage elita europeană prin farmecul şi carisma sa. Petrecirele luxoase organizate de către stăpînii palatelor, unde anual se sărbătoreşte Crăciunul, se transformă într-o mare sărbătoare cu multă şampanie şi veselie. 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii