Franta / Tignes

 

Tignes: Simfonia de zăpadă
 
Sus, în Alpi, în zăpadă şi gheaţă, unde aerul răsună a puritate şi ger, se află o mică staţiune de schi cu un nume la fel de răsunător- Tignes. Munţii falnici, zăpada moale şi pantele abrupte au fost de mult apreciate de fanii vacanţelor active de iarnă. Traseele „negre” se înlocuiesc cu pante pentru tobogane, începătorii fac cozi la pantele netede şi liniştite „verzi” iar micii iubitori de distracţii în zăpadă sunt implicaţi în cursele de sanii trase de cîini- fiecare îşi va găsi ocupaţie pe placul său. 
Pe pantele sudice deasupra Tignes-ului, a fost construit un parc de zăpadă enorm. Aici se petrec campionate mondiale la freestyle şi snowboard. Coborîrile ameţitoare, trambulinele şi tot felul de dispozitive pentru trucuri şi sărituri au fost demult îndrăgite de snowboarderii profesionişti. Mai jos de parc se află un stadion pentru slalomuri. Iar pentru începători se găsesc piste mai calme şi uşoare cu instructori experimentaţi. 
Tignes- un paradis pentru iubitorii de iarnă, zăpadă şi vacanţe active, o diversitate de posibilităţi de distracţii ca aici nu vei găsi probabil într-o altă staţiune din Europa. Metroul dintre stînci în  câteva minute aduce schiorii la poalele gheţarului Grande Motte, la punctul înalt de unde încep plimbările. De aici încep ameţitoarele şi periculoasele pante „negre”. Pentru cei care iubesc adrenalina, Tignes oferă curse pe schiuri fixate la ham de caii. Iar scufundările la fundul lacului sunt o aventură incitantă. 
În Tignes ai unde să te distrezi după amuzamentul captivant din zăpadă. Infrastructura dezvoltată a staţiunii oferă cluburi de noapte şi discoteci, o sală de concerte şi bowling. Iar dacă după plimbările incitante scîrţie fiecare muşchi atunci poţi merge în restaurantul L’Arbina ca să guşti din cel mai delicios, după părerea unui Gourmet, fondue din Alpii francezi. Şi scufundînd crutonul în brînza topită fierbinte, încearcă să asculţi cum răsună simfonia de zăpadă de după geam, de parcă ar cînta „tin-tin-tin...”. 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii