Elvetia / Villars

 

Villar: fericire de zăpadă
 
Atunci cînd razele soarelui strălucitor cad peste zăpada crocantă, apare senzaţia că cineva din cer a scăpat mii de diamante scîntietaore. Şi se întind aceste fărîmituri scumpe ca un praf delicat peste neaua imaculată, printre arborii de pin împrăştiaţi printre sute de cabane pe traseele dealurilor geneve.
 
Aerul de aici este atît de curat şi transparent, încît ţi se pare că l-ai putea bea ca pe apa cristalină de izvor, savurînd fiecare înghiţitură-inspiraţie. Aici domneşte frumuseţea regală ai Alpilor înzăpeziţi şi lacului Geneva. Îţi vei dori să admiri acet peisaj idilic la infinit, savurînd în acelaşi timp liniştea şi sentimentul de sărbătoare. 
 
Cele mai bune pârtii de schi din Villars – favorite în rîndul profesioniştilor din întreaga lume. Două sute douăzeci km de pîrtii din Villars-Gryon sau Ron Sho vor dărui schiorilor iscusiţi o experienţă de neuitat. Iar apropierea de faimosul gheţar Glese permite diversificarea senzaţiilor tari. 
 
Trenul ce face naveta pe aceeaşi rută te va ajuta să te ridici mai sus de Villars-Gryon, spre Bretaye. Schiorii mai experimentaţi care vizitează în fiecare an Villar, preferă să meargă departe de locurile cunoscute deja, nu departe de cel mai apropiat sat- Vers l'Eglise, pe versanţii abrubţi Petit Chamossaire şi Croix Chaux.
 
Pîrtiile nebuneşti sunt urmate de deservirea excelentă a hotelurilor locale de cinci stele şi grija pentru confortul oaspeţilor. Cu toate acestea, Villar nu înseamnă doar pîrtii extreme sau pante de schi cu cele mai diferite dificultăţi. Este, de asemenea, un şir de divertismente, printre care cursele pe săniile trase de cîini sau zborurile cu parapanta peste valea lacului Geneva.
 
Villar-Gryon este vizitat anual de mii de schiori care participă la multe concursuri organizate de către sportivi cu renume mondial la diferite discipline.  Vara se desfăşoară concursuri de golf iar pe terenurile de tenis se duce o altă luptă pentru titlul de campion mondial. 
 
Villars este locul unde te poţi odihni împreună cu familia ori să te distrezi cu prietenii pe traseele ameţitoare. Şi de fiecare dată, vacanţa în Villars va rămîne pentru mult timp în memorie. 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii