Austria / Wolfgangsee

 

Wolfgangsee: un diamant din coroana Austriei
 
Probabil, dacă am întreba majoritatea oamenilor, care ar fi asociaţiile cu numele de- “Austria”, "Salzburg", “Wolfgan” răspunsul majoritar ar fi – “Mozart”. Austriecii şi iubitorii de natură ar mai adăuga şi “lacul – cel mai frumos loc din Austria”. Pe malul orăşelului-staţiune Sf. Wolfgang, se află o biserică gotică, în locul căreia iniţial era o capelă construită de călugărul Wolfgang. Numele călugărului a fost preluat şi de lac şi de oraş. 
 
Maluri acoperite cu iarbă de culoarea smaraldului, ce se văd în chipul apei ca într-o oglindă, oferă lacului culori şi atmosferă de vară. Iar de-a lungul malurilor se întinde coasta St. Wolfgang, antică, decorată cu balustrade din fier forjat şi ornamente bizare. Căsuţe mici cu balcoane sculptate, geamuri cu stor, tarabe de suveniruri cu panouri delicate – toate astea arată mai degrabă ca un teatru de păpuşi decît un oraş adevărat. 
 
Carosabil pavat chiar lîngă malul argintiu al lacului, hotele în stilul satelor austriece şi cafenele confortabile cu oaspeţi petrecăreţi şi veseli, bătrîni bunivoitori şi tineri entuziasmaţi, un peisaj ce aduce aminte de cărţile poştale pastorale ale secolului trecut. 
 
O aură a liniştii şi măreţiei, acoperă Wolfgangsee şi munţii ce-l înconjoară. Aceşti munţi par să despartă un colţ paradisiac de restul lumii, cu agitaţia şi timpul grăbit de acolo. Pentru că aici, timpul stă în loc, iar micul vapor de pe lac doar întăreşte această senzaţie. 
 
Lacul Wolfgangsee este supranumit ca un “Briliant al coroanei austriece” pentru aspectul său transparent şi mirific. Aici iubesc să se odihnească cei din înalta societate şi aristocraţii Europei Vechi, savurînd peisajele excepţionale şi apa cristalină, în care se priveşte cerul senin şi văile de smarald. Astfel, miile de turişti care vin aici, se îndrăgostesc pentru totdeauna în aceste panorame magnifice, căsuţe de păpuşi şi sunete de orchestră ce vin dinspre malul St. Wolfgang. 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii