Islanda

 

Islanda: caldura a ţării "de gheata" 
 
"Demult aș vrea la nord, la Islanda
  De a călca manta misterioasă de gheată ... "
(Gr. "Mașa  i medvedi")
 
Islanda - o ţară de vulcani, cascade si gheizere. Peisaje islandeze amintesc de o pictură suprarealistă ciudată:  cratere fantastice "lunare", solidificate de lavase se alternează cu  imagini bizare pastorale cu oi şi cai, care pasc paşnic  pe pajiştile verzi. Şi în luncile şi cratere aleargă  izvoare minerale termale si gheizere exploda fîntîni. Islanda este fermecătoare, cu toată  unicitatea ei, nu este altă  ţară din lume, acesta este unică! Şi restul aici e unic, fermecător, un adevarat paradis pentru cei care iubesc mişcarea şi natura.
 
Reykjavik ... Reykjavik ...
 
Capitala Islandei - capitala şi cel mai mica și  cea mai nordică din Europa. Case mici ordonate, piscine cu apă termală şi ... cluburi de noapte – Reykjavik,  calm şi chiar un pic somnoros, în timpul zilei noaptea  se distrează  şi dansează din inima! Unul dintre cele mai renumite cluburi de noapte, Islanda – complexul  "Bohem". Este o sinteză de bar, restaurant cu bucătărie excelentă şi un club de noapte, cu un design de lux de sunet şi de  culori.
 
Bazine termale din Reykjavik – aceasta este ceva special, un miracol incomparabil  cu nimic! Fierbințe, revigorante si relaxante in acelasi timp, cu effect de întinerire şi de vindecare - acestea vă  împlinesc  cu putere şi energie. După o scăldare la o piscină vă veți covinge  că apă vie există!
 
Nu departe de la Reykjavik este faimosul spa – centru "Blue Lagoon" - statiune geotermala cu apă termală, în care se poate înota pe tot parcursul anului. Islandezii înşişi spun despre"Blue Lagoon": "Un singur Dumnezeu, la pământ, a atras atenţia la o mică insulă - Islanda şi a luat o respiratie adanca ... Desigur, acest lucru nu este împărăția  de Craiasa Zapezii, dar nici  nu e o staţiune. Nu e plaja de a se bronza, nu e marea caldă de a se scălda. Domnul a oftat, şi-a dăruit  de Laguna Albastra "
Aici, chiar şi în cea mai aspră iarnă islandeză, apa nu se încadrează sub +37-40 grade, iar aspectul  fabulos  frumos  fascinează  de la prima vedere!
 
Islanda, pentru toată lentoarea şi calm – e o vacanţă activă. Aceasta este călătorie pe gheţarii, rafting şi călărie. Aceasta este - snowmobil, snowboarding, schi şi curse pe gheţar, la super-jeepuri. Această este  - un tur l a  ferma de rechini, unde puteţi gusta o delicateță  islandeză  de carne de rechin harakl, sau  o aromatul aquavit (rachiu, infuzat cu plante medicinale). Este -  Valea Gheizerele celebră  în care "fîntîni" naturale cresc în faţa ochilor tăi, ca de un val de o bagheta magica. În fiecare colţ al acestei ţări simți energia care vine din munţi vechi şi fiorduri, Lumini uimitoare, strălucitoare de Nord în timpul iernii şi un soare alb orbitor în timpul verii.
 
Vreți să simțiți forţa dătătoare de viaţă a frumuseței islandeze şi Centrul  de Balene? Sau ții prefera-o drumetii la peşteri, canioane de-a lungul vulcanilor stinși? Sau visul tău este  pentru a lua parte la ceremoniile tradiţionale islandeze şi festivaluri folclorice - Ziua a marinarilor Somannadagurinn, festivalul Pyodhatio Vestmannayar şi descoperiți originea naturii incendiare și sănătății remarcabile a islandezilor? Agenţia de turism OK TRAVEL vă va oferi o oportunitate unică de a face cunoştinţă cu această ţară. Abordarea individuală a fiecărui client, o vastă experienţă în organizarea  excursiilor, manageri de înaltă calitate, care cunosc bine ţara - toate acestea vă oferă garanţia unei vacanţe mai bun! Veţi primi o călătorie interesantă în ţara de vulcani şi, de şi  recreere sănătoasă și activă! 
 

Inapoi spre lista de țări

Partenerii nostrii