Islanda / Reykjavík

 Orasul Reykjavik este capitala tarii Islanda si este cel mai mare oras din aceasta tara. 

Este asezat in nordul extrem al Europei si face ca turistii sa isi doreasca sa o reviziteze avand cladiri colorate, o lume pestrita, o viata de noapte activa si spiritul sau tanar. 
Farmecul orasului rezida in multimea contrastelor sale, care creeaza un tumult de energie. Reykjavik-ul ofera o combinatie fermecatoare intre inocenta specifica zonei rurale si agitatia demna de un mare oras. Este populat de cetateni muncitori dornici de afirmare pe plan profesional in ciuda falimetului national iminent.Orasul se află în sud-vestul ţării, în golful Faxaflói (o regiune cu multe peninsule, 
insule şi strâmtori). Poti gasi in capitala Islandei toate marcile culturale demne de un oras european al secolului 21: cafenele primitoare, restaurante dintre cele mai bune din lume, muzeuri si galerii de standard inalt, si bai geotermale moderne.
 
Atractii turistice Reykjavik
 Hallgrimskirkja
Minunata Biserica Hallgrimskirkja este un adevarat simbol al orasului si totodata cea mai 
inalta cladire din Islanda. Aceasta domina orasul si este vizibila de la o distanta de 16 km intr-o zi insorita. Primindu-si denumirea dupa poetul, compozitorul de imnuri si clericul Hallrimur Petursson, cladirea a fost ridicata in aproape 40 de ani, fiind finalizata in 1986. Constructia este inedita prin designul sau reprezentat de columnele de bazalt care flancheaza clopotnita acesteia.
Pret intrare: Kr400 (adulti), Kr100 (copii) pentru a accesa observatorul din turn.
 
 Muzeul Einar Jónsson
Einar Jonsson a fost cel mai important sculptor islandez, el insusi concepand muzeul care 
astazi sta marturie in memoria sa si care cuprinde cateva sute de opere de arta create de-a lungul celor 60 de ani de cariera. Cladirea muzeului poarta amprenta personalitatii sculptorului, fiind cea mai masiva opera de arta a cestuia care a servit totodata drept lacas, galerie si studio pt Jonsson. Fundatia cladirii a fost ridicata in 1916, aceasta fiind prima constructie de gen din istoria tarii, dominand astazi de la inaltime peisajul.
Pret intrare: Kr500 (adulti); intrarea libera pentru copii sub 16 ani
 Observatorul Perlan
Cu domurile sale de sticla argintie, supranumit ‘Perlan’, acest observator este cea mai 
usor de recunoscut constructie a Reykjavik-ului. Conceput pentru a fi multifunctional, acesta serveste drept observator, restaurant, centru de conferinte si atractie turistica. Din restaurantul observatorului, care este asezat pe 4 rezervoare de apa gigantice continand 4.000 de litri de apa din sistemul geotermal al orasului, se poate vedea intreg orasul. Caldura de dedesubt este condusa prinn structura de metal a cladirii.
Compania de energie a Reykjavik-ului a pus la dispozitie o fantana care stimuleaza activitatea geyzer-ului, iar de la balcon poate fi vazut cu ajutorul telescoapelor peisajul capitalei si portul orasului , fiind disponibile si informatii redate in engleza, norvegiana, germana si franceza.
 
 Catedrala luterana Reykjavik
In aceasta mica biserica luterana, construita intre 1788 si 1796, au fost proclamate suveranitatea si independenta Islandei. Imnul national al tarii a fost pentru prima oara cantat aici, in 1874.Din 1845, membrii cabinetului s-au adunat aici pentru a asculta slujbele. Printre obiectele expuse aici se afla o cristelnita donata in secolul XIX de sculptorul Bertel Thorvaldsen. 
In acest loc s-a aflat initial un lacas de rugaciune care dateaza din anul 1200 d.H.
 
Nu va opriti sa vizitati doar aceste atractii turistice pentru ca sunt mult mai multe care va vor atrage la fel de mult precum acestea.

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii