Italia / Abano Terme

 

Abano Terme: apele termale ale lui Cezar
 
În verdeaţa densă a văilor eugane, în apropiere de Veneţia romantică, se află staţiunea renumită încă din timpuri antice. Aici, „la ape” veneau cezari şi toate personalităţile Imperiului Roman, aici iubeau să se odihnească împăraţii Austro-Ungariei şi cardinalii. Aceasta e Abano Terme, staţiune imperială, luxoasă, curativă şi nereal de frumoasă. 
 
Proprietăţile curative ale apei din Abano au fost cunoscute pentru mai mult de două mii de ani în urmă. Potrivit legendei, marele Iulius Cezar, observînd că în aceste locuri copitele cailor, după lungi tranziţii, se vindecau instantaneu, a ordonat să fie aduşi aici la tratament generalii răniţi. De atunci au fost păstrate băile romane, în care se lecuiau şi reîmprospătau patricienii. 
 
În Abano pot fi vinedecate boli ale sistemului musculo-scheletic, sistemului respirator, și multe altele. Aici se fac o serie întreagă de proceduri SPA – de la înlăturarea problemelor de piele pînă la tratamente anticelulitice şi de slăbire. 
 
Cu toate acestea, în Abano se vor găsi şi destule distracţii. Abano este un oraş cu un trecut istoric uimitor, cu tradiţii şi atracţii turistice. Aici s-a păstrat mănăstirea medievală Praslin, o biserică veche a Maicii Domnului, decorată cu fresce. 
 
Străzile medievale înguste, biserici şi catedrale în stil gotic, parcuri termale, pe aleele cărora vizitatorii  îşi desfăşoară promenadele serale, trecînd pe lîngă havuzurile cu apă minerală. Tot aici cîntă orchestra, se organizează festivaluri şi seri muzicale. Abano îşi poartă cu mîndrie frumuseţile şi pe deplin îşi justifică titlul de oraş-grădină. 
 
Restaurante de lux, parcuri de distracţii, shopping în buticuri prestigioase, plimbări pe străzile şi pieţile pitoreşti – toate fac din tratamentul în Abano Terme nu doar unul util dar şi foarte plăcut. Dacă îţi doreşti să te simţi ca un adevărat Cezar, să capeţi noi puteri şi energie, atunci merită să vii aici, în văile eugane, în oraşul-grădină Abano Terme
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii