Olanda / Amsterdam

 

Aici exista cate ceva pentru fiecare turist, indiferent ce ar cauta, fie ca e vorba de cultura sau istorie, de petreceri salbatice sau doar de bucuria si farmecul relaxant al acestui stravechi oras european. Amsterdamul este un oras turistic cu o populatie de peste un milion de locuitori ce primeste peste 3.5 milioane de turisti anual. Exista in centrul orasului mai multe centre de informare turistica ce pot oferi informatii la zi despre atractii si obiective turistice in Amsterdam, muzee, evenimente, festivaluri sau orice alte informatii turistice.
 
Destinatie ideala pentru un weekend, Amsterdam nu este un oras care se intinde pe o suprafata foarte mare lucru ce face ideala explorarea sa pe jos. Turistii au la dispozitie o oferta bogata de cazare in Amsterdam existand o gama variata de hoteluri de la o stea la cinci stele. Turistii pot alege pentru cazare in Amsterdam din sutele de hosteluri sau pot opta pentru o camera la un hotel din marile lanturi hoteliere internationale.
 
Atractiile turistice ale Amsterdamului
 Cartierul Rosu
In Olanda, prostitutia este legalizata iar in Amsterdam, Cartierul Rosu este cel mai mare 
punct de lucru  unde isi pot practica domnisoarele meseria legal si unde isi pot clati 
barbatii ochii. Din anul 2000, prostituatelor de la ferestrele din Cartierul Rosu, li s-a permis sa-si practice meseria in mod legal.
 
 Fabrica Heineken
Fabrica Heineken din Amsterdam nu mai este una functionala (din pacate) dar puteti primi in 
schimbul achitarii biletului trei halbe de bere si un cadou care difera de perioada care mergeti si vizitati aceasta fabrica . Aici nu se mai produce bere de ceva vreme, insa turistii pot vedea cum sta mai precis cu procesul de fabricare al uneia dintre cele mai bune beri din intreaga lume.
Pret de intrare: 15 €
 
 Palatul Regal, Koninklijk huis
Palatul Regal din Amsterdam este situat in minunata Piata Dam din centrul Amsterdamului.  
Initial acest palat a fost construit pentru a servi drept cladire a primariei si pentru magistratii din Amsterdam. Palatul Regal este unul din cele trei palate pe care statul olandez le-a pus la dispozitia Reginei.
Preturi:
Adulti: 4.50 € ( 6.5 € cu ghid audio )
Pensionari/Studenti : 3.60 €
Copiii cu varsta intre 6 – 16 ani: 3.60 €
Copiii cu varsta sub 6 ani: gratuit
 
Parcul Vondel
Parcul Vondel este cel mai mare parc din Amsterdam si unul dintre cele mai cunoscute 
parcuri din Olanda. Un obiectiv turistic care nu poate fi ratat in vacanta la Amsterdam. Un 
parc senzational de frumos. Nu am fost in Amsterdam dar imi dau seama din poze ca este 
frumos, dupa cate vizite are  anual  (aproximativ 10 milioane de persoane).
 
 Artis Zoo Amsterdam
Gradina zoologica Artis a fost fondata in anul 1838 si este la fel de incantatoare ca si acum 173 de ani. Gradina zoologica nu este numai un loc unde poti avea parte de liniste aflandu-se in centrul unui oras foarte agitat dar este si adapostul a peste 700 de specii de animale  si 200 de specii de arbori multe pe cale de disparitie pe care le puteti admira. Artis zoo este una din putinele gradini zoologice din Europa care are atat de multe cladiri interesante si frumoase  in teritoriul sau.
Preturi:
Adulti: 18,50 €
Pensionari (65+): 17,00 €
Copii (3-9 ani): 15,00 €
Reducere de grup peste 20 de persoane: 1,50 €/persoana.
Ghidul complexului este disponibil in olandeza, engleza, germana, franceza la pretul de 3,50 €.

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii