Elvetia / Arosa

 

Arosa: farmecul piscurilor montane
 
Arosa – înseamnă vraja parcurilor verzi şi staţiunilor de schi la o altitudine de peste 1.700 de metri. Vara aici este nemaipomenit de frumos şi verde. Orăşelul s-a situat chiar în braţele vîrfurilor montane fiind bine protejat de vînturi inutile. Arosa – înseamnă petreceri în cluburi de noapte luxoase şi un desfăţ de ore în şir pe pârtiile înzăpezite cu prietenii şi familia. 
 
Vîrfuri măreţe sub cuşme înzăpezite, păduri de conifere dense, ce îşi aruncă aroma la kilometri distanţă, în combinaţie cu aerul curat de munte şi soarele strălucitor, creează o atmosferă perfectă pentru schiat. 
 
Aici îţi doreşti să admiri pur şi simplu neaua ce sclipeşte sub razele de soare simţind plăcerea adevărată de la pantele dificile, iar mai tîrziu, stînd în teleferic, să admiri peisajele idilice a munţilor şi panglicile curbate a drumurilor înguste ce se lasă peste ei. 
 
Cea mai renumită atracţie turistică din Arosa este podul feroviar arcuit cu înălţimea de 62 de metri, iar în inima oraşului s-a păstrat pînă azi o biserică construită din secolul XV-lea. Interiorul muzeului arheologic local a recreat atmosfera în care au trăit locuitorii oraşului în secolul al XVI-lea. 
 
Varietatea de pîrtii îţi vor permite să alegi o coborîre după propriile doleanţe – de la „roşii” destinate profesioniştilor pînă la cele mai lejere „albastre” unde începătorii îşi pot perfecţiona abilitățile în condiții de siguranță. Traseele sunt împărțite în trei categorii după gradul de complicaţie: Inner Arosa, Brugger și Prashli. Ultimul fiind ales de către cei ce preferă traseele lungi. 
 
Prezenţa şcolilor şi serviciile de închiriere a echipamentelor fac vizitele pîrtiilor mai confortabile. În Arosa se va găsi destul spaţiu atît pentru schi cît şi pentru snowboard. Tot mai populare devin plimbările pe săniile trase de cîini. 
 
În sezonul de vară stațiunea oferă posibilitatea de a te relaxa în diferite centre SPA – saloane şi cabinete de masaj şi sănătate. 
 
Arosa elveţiană – reprezintă o staţiune adevărată pentru cei carora le plac distracţiile pe traseele montane, cînd soarele este luminos iar cerul senin, în gerul uşor scîrţie zăpada sub picioare.  
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii