Elvetia / Ascona

 

Ascona – perla lacului Maggiore
 
Pe malurile liniștite ale lacului Maggiore, în parfum de grădini înflorite şi pajişti verzi, se află micul oraş Ascona, oraşul castelelor medievale şi Alpilor maiestoşi. Aerul este atât de curat încât fuzionează cu parfumul florilor şi tufărişurilor de pin, te ameţeşte şi îmbată oferind sentimentul fericirii infinite. 
 
Locurile de aici sunt uimitoare, magice, ceea ce simţi din primele minute ce te afli aici. Ascona – este un colţ de rai, descris cu mult entuziasm de către celebrii scriitori şi pictori Erich Maria Remarque, Carl Gustav Jung, Paul Klee. 
 
Plimbările lungi şi lente pe litoral - una dintre activităţile cele mai plăcute din staţiune. Poţi rătăci pe podul pavat savurînd la infinit vederile Alpilor imaculaţi şi pădurilor dense. De-a lungul coastei se întind cafenele şi restaurante confortabile în care gurmanzii vor savura preparate luxoase iar un somelie amabil, te va ajuta să alegi vinul potrivit în dependenţă de felul de mîncare comandat. 
 
Clima blândă şi soarele strălucitor din Ascona îţi vor permite să faci băi de soare pe exotica plajă de nisip Lido ce se întinde de-a lungul lacului. Cele mai frumoase terenuri pentru golf din Europa le găseşti printre pădurile de la poalele munţilor. 
 
Străzile înguste ale oraşului cu muzee şi biserici antice, magazine de anitichităţi şi galerii de artă creează un confort uimitor cu o notă de antichitate. Nu poţi rata vizita Catedralei Petru şi Pavel, ruinele castelului San-Materno, sau insula Brissago - o grădină botanică cu palmieri, camelii, magnolii - o mulţime de flori exotice exportate din întreaga lume. 
 
Ascona – este o staţiune elegantă a Elveţiei, cu un climat superb şi natură fabuloasă unde carisma se combină perfect cu antichitatea şi toate astea se transpun într-un tablou magnific de o frumuseţe idilică. 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii