Austria / Bad Blumau

 

Bad Blumau: poveste salutară
 
În Styria solară, nu departe de Viena elegantă, se află un oraş de poveste uimitor. Pînă şi hotelul de aici arată precum un castel fermecat, pictat de un mic „artist”. Iar lacul de lîngă oraş, cu romanticul num de de Vulcania, nu este pur şi simplu frumos dar şi curativ. Acesta e Bad Blumau – staţiune termală, o poveste salutară. 
 
Bad Blumau a fost descoperit de către geologii în căutarea petrolului. Căutau petrol dar au găsit două izvoare unicale şi un lac întreg cu apă minerală. Iar milionerul Rogner, a alocat pictorului-fantezist Hundertwasser, bani pentru construirea acestui complex neobişnuit. Astefl în Styria a apărut „Castelul Geamurilor Curbate”
 
Castelul-hotel seamănă cu o imagine futuristică din povestea cu Cenuşăreasa, iar dovlecii care cresc pe-aproape în cîmp nu fac decît să întărească aceatsă impresie. În castel nu există coridoare rectilinii, camerele sunt curbate şi frapante iar pe acoperiş creşte peluza şi înfloresc florile – deci, un castel de basm într-o ţară de basm. 
 
Blumau nu este popular numai datorită castelului... I-au adus faima izvoarele termale ce pufnesc chiar din adîncul pămîntului. Aici se poate face un curs de tratamente balnearice, de întinerire, se pot vizita saloanele SPA, unde te poţi relaxa sub mînile unui maseur profesionist. Pentru doritorii de a pierde în greutate, în centrele de sănătate se elaborează diete individuale. Aici te vei convinge uşor că tot ce este dietic nu însamnă ca nu e gustos: felurile de mîncare pregătite aici sunt delicoase dar în acelaşi timp ajută la căpătarea siluietei dorite. 
 
Bad Blumau – un basm fermecat, plin de minuni şi îmbibat cu aroma pădurii de pin. Aici vei găsi tot ce poate conţine o poveste: castel fermecat, dovleci care aşteaptă transformarea, izvoare cu apă vie ce dăruie frumuseţe şi sănătate. Trebuie doar să vii aici şi să simţi puterea de vindecare a staţiunii magice. 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii