Irlanda / Castelele Irlandei

 

Castelele Irlandei: Letopiseţ în piatră
 
De mult timp Irlanda este supranumită ţara ploilor şi castelelor. Sutele de clădiri vechi, distruse de timp sau cu grijă păstrate de desendenţi, nu fac decît să înfrumuseţeze Insula de Smarald. Unele din ele au devenit hotele, altele se pierd în ruine, unele chiar se dau în chirie. Cu toate acestea, fiecare castel şi-a păstrat identitatea sa originală, istoria sa, iar uneori şi...fantoma sa. 
 
Cel mai misterios castel din Irlanda – Castelul Balligalli, locuinţă de baroni din Nordul Iraldei. În razele jucăuşe de soare, el seamănă la o pictură fermecătoare cu nuanţe de smarald. La amurg peisajul se schimbă, şi zidurile sumbre ale castelului arată înfricoşător. Se spune că între aceşti pereţi încă mai bîntuie fantoma fostei proprietare Lady Isabel. Acum, cînd Balligalli a devenit un faimos hotel, angajaţii cu plăcere vor demonstra vizitatorilor misteriosa „Camera Fantomei”, odaia din care uenori mai iese sufletul domanei Isabel. 
 
Chiar în inima Irlandei se află Castelul Dublin. Zidurile masive şi turnurile uriaşe creează impresia unei locuinţe de gigant. Castelul din Dublin – este o parte din istoria Irlandei, asociată cu vikingi şi dominaţia engleză. Acesta a fost construit în locul primei cruciade ale vikingilor şi timp de cîteva secole a servit drept reşedinţă regală. În prezent aici se organizează excursii unde mai poţi vedea decoraţiunile sălilor regeşti şi temniţile lugubre subterane. 
 
„ ...este singurul castel din Irlanda, considerat inexpugnabil... „  - aşa spunea Regina Elisabeta I despe Castelul Cahir. Un complex imens ce seamănă mai mult cu un oraş medieval, înconjurat de ziduri falnici şi turnuri grandioşi. Timp de aproape o mie de ani, castelul şi-a schimbat de cîteva ori deţinătorul şi a fost supus mai multor atacuri, dar a reuşit să-şi păstreze aspectul iniţial. 
 
Castelele Irlandei – sunt o cronică sculptată în piatră despre basme mitice şi fapte eroice, despre istoria ţării, uneori chiar tragice... Este o povestire despre rezistenţa irlandezilor şi dragostea lor faţă de origine. Castelele Irlandeze – misterioase şi sacre... chiar merită să le vezi! 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii