Franta / Champillon

 

Champillion: un mic miracol de Champagne
 
Între Reims şi Epernay, în liniştea verde a viţei de vie, s-a ascuns sătucul cu un nume drăguţ- Champillion. S-ar părea, ce poate fi atît de atractiv într-un mic sat, fie el şi frmecător, din regiunea Chamagne? Dar aici, în hotelurile locale, vin oameni din toată lumea, pentru a se odihni, participînd la simpozioane şi seminare.  Totul e simplu: Champillion este centrul vinăriei Champagne, anume aici, pe văile pitoreşti, sub razele de soare, se toarnă sucul de struguri, din care mai apoi se obţin faimoasele vinuri de Champagne. 
 
Peisaje incredibil de frumoase, rânduri ordonate de viţă de vie şi o rază de soare, jucîndu-se pe un strugure, determindu-l să strălucească în toate culorile curcubeului – o astfel de imagine pastorală determină ca satul să devină foarte atractiv. În hotelurile locale iubesc să se odihnească cei care preferă singurătatea, liniştea şi natura decît zgomotul şi agitaţia marilor oraşe.
Să ieşi la balcon în dimineţile însorite, să inspiri adînc aerul proaspăt cu aromă de ierburi şi struguri copţi, să laşi razele jucăuşe să-ţi mîngîie faţa - ce poate fi mai bine?!
 
Iar în depărtare, se ivesc casele de sub acoperişurile de ţiglă roşie printre care se vede mica biserică albă precum o mireasă, construită în stil provensal. În minunata biserică de nea a Champillionului, în fiecare duminică are loc slujba, şi sătenii vin să se roage pentru recoltă bogată, vreme însorită şi pentru ca pămîntul lor fertil să le dăruie tot mai mulţi struguri. 
 
În hotelurile din Champillion, deseori se desfăşoară seminare şi simpozioane a celor mai buni vinificatori din lume. Participanţii vin aici cu speranţa de a descoperi taina vinurilor luxoase din Champagne şi să împartă experienţa cu alţi colegi. Tururile vinicole, ce trec prin vechile case de vinuri  precum: casa Ruinart, Pommery şi Piper-Heidsieck neapărat vor trece prin Champillion, pentru ca turiştii să vadă cum creşte acest fruct dulce şi cu cîtă dragoste este îngrijit de către localnici.  
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii