Emiratele Arabe Unite / Dubai

 

Strălucirea şi frumuseţea Dubaiului
 
„Nu-i privi pe cei din urma ta- priveşte înainte, ca să fii primul” 
Sheikh Maktoum
 
În Dubai totul e „cel mai...” Cel mai mare în lume Centru Comercial, cea mai înaltă clădire, cel mai imens parc de distracţii. Deşertul fierbinte, ca şi acum 100 de ani, ocupă cel mai mare loc în emirate, dar începi să uiţi de el cînd te afli în magnificul şi strălucitorul Dubai. Te simţi de parcă, din greşeală ai nimerit în maşina timpului care te-a dus cu 100 de ani înainte. Şi în acest viitor- clădiri cromate uimitoare, de forme şi înălţimi incrdibile, care îşi ating acoperişurile de nori, havuzuri colorate ce cîntă, cu jeturi din cele mai ciudate, de apă transparentă şi răcoritoare. Totul e ca în fanteziile scriitorilor de science fiction, cu o singură diferneţă- acest rafinament există nu pe paginile romanelor, dar în realitate. 
 
Hotelurile din Dubai sunt ca o celebrare a luxului estic şi progresului vestic. Deşi este numit acest oraş „Parisul Persan” , el a lăsat departe în urmă capitala Franţei şi după numărul de turişti şi după nivelul de confort şi lux. Insula Palmierului, creată de om sub forma frunzelor de palmier, impresionează cu dimensiunile sale demonstrînd că nu există imposibilul pentru omenire. 
 
Aurul plajelor din Dubai aşteaptă diverii şi pe cei care preferă să se întindă pur şi simplu pe nisipul curat ascultînd melodia mării. Iar dacă faci scufundări în apa rece a golfului persan, poţi întîlni o baracudă, sau un grup de peşti violeţi, albaştri, corai, poţi explora temniţa unei epave şi fotografia grădinile colorate de corali.  
 
Dubai este o minune creată de om, un loc minunat şi perfect pentru o vacanţă. Cine spunea că paradisul pe pămînt nu există? El e aici, în Dubai, în plajele sale spumoase, în vitrinile mirifice şi distracţiile pentru orice gust.  
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii