Grecia / Evia

 

Evia – insula lui Apllo
 
Departe de staţiunile glamouroase şi bulevardele aglomerate, în cel mai retras colţ al Greciei mirifice, se află o insulă, care din feircire a putut să evite fluxul de turişti, şi datorită acestui fapt a rămas la fel ca acum o sută de ani – locul de naştere al domnitorului de muze, frumosul zeu Apollo. Aşa arată Evia, insula zeilor, legendelor şi miturilor, insula distracţiilor şi liniştii. 
Da, oricît de straniu nu ar suna, Evia – este insula distracţiilor şi liniştii. Ea cucereşte prin versatilitate şi exuberanţă. În oraşele eviene, anticismul vecinează cu modernismul, tăcerea stradelelor vechi mărgineşte cu bulevardele aglomerate şi pline de viaţă. 
Capitala Halkida – este un exemplu perfect. Pe bulevardele principale s-au situat buticuri de modă şi restaurante rafinate iar la cîţiva paşi de ele se găseşte moscheea Emir-Zade, cea mai importantă galerie de artă şi apeduct medieval. 
Seara, bulevardele iluminate ale oraşului se împînzesc de tineret, răsună muzica, iar în pieţe domnesc festivaluri şi concerte. Amatorii de promenade calme se plimbă alene pe coastă, unde se aud valurile şi ţipetele de pescăruşi iar tavernele confortabile îşi aşteaptă vizitatorii. 
Cele mai populare staţiuni ale insulei se află pe coasta de Sud. Evia de Sud a fost ocupată ferm de vile luxoase şi casele vechi a elitei societăţii. Anume aici îşi ancorează iahturile aristocraţii greci şi membri a familiilor regale din Europa Veche. 
Staţiunea Edipsos din veala Ysian oferă posibilitatea de a combina relaxarea pe plajă şi tratamentele de SPA. Izvoarele termale ce vin chair din inima munţilor Eviei, aduc tinereţe, fericire şi frumuseţe. 
Insula Evia – înseamnă vacanţă pentru orice gust: de la dulcea relaxare pe nisipul imaculat, la tratamentele cu apele din Edipos, de la reuniuni în tavernele răcoritoare la nopţi incendiare în cluburile de noapte. Evia este insula fericirii, insulă ce rămîne în suflet. 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii