Austria / Insbruk

 

Innsbruck: exotică de zăpadă
 
Pînă la pîrtii cu tramvaiul – asta nu e o exotică oare?! Iar pentru locuitorii din Innsbruck acest fenomen este o parte firrească din viaţa cotidiană, ceva normal, dar şi foarte comod. Definiţia obişnuită a staţiunii de schi ca un mic sătuc sau regiune nu se potriveşte cu Innsbruck. Innsbruck – este un mare oraş european, capitala Tirolului, capitala jocurilor olimpice, oraş cu propria istorie, obiective turistice şi... pîrtii de schi. 
 
Innsbruck este înconjurat de Alpi din toate părţile sale şi austriecii întreprinzători au ştiut să profite de acest fapt. În ultimii o sută de ani, aici a fost creată o infrastructură unică, ce permite practicarea oricărui tip de sport pe traseele acestuia. 
 
„Lumea Olimpică din Innsbruck” – înseamnă şase staţiuni variate şi interesante. 
 
Una din aceste staţiuni este captivantul Axamer Lizum. Patruzeci de kilometri de trasee şi un uimitor snow-parc fac staţiunea Axamer Lizum, una sufiecient de confortabilă. Aici poţi alege incitanta pîrtie „neagră”, să faci un salt cu snowboardul şi schimbînd placa pe un „bob” să faci o tură pe traseul olimpic. 
 
 
Innsbruck – este un oraş antic de aceea împînzit cu monumente istorice şi atracţii turistice. Stradele vechi, case tiroleze cu acoperişuri înclinate, biserici în stil gotic, toate creează o imagine unică oraşului. 
 
Inssbruck este renumit şi datorită muzeelor, inclusiv şi neobişnuite. Nici un fan al sportului nu v-a rata posibilitatea de a vizita celebrul muzeu al Jocurilor Olimpice sau cel al Alpinismului. Iar sălile cristaline al muzeului Swarovski oferă vizitatorilor o frumuseţe ireală, misterioasă, sclipitoare...
 
Innsbruck – este un exotism de nea, este posibilitatea de a combina lucruri aparent nepotrivite – romantismul piscurilor imaculate şi confortul obişnuit al unui mare oraş. Aici, din centrul oraşului, chiar din zgomotul maşinilor şi luciul vitrinelor din magazine, faci doar o jumătate de oră cu autobusul ori tramvaiul pînă la zona de schi. Iar această deosebire face Innsbruck să fie atît de atrăgător pentru turişti, care vin pe aceste meleaguri iar şi iar, în oraşul conturat de munţi. 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii