Austria / Ischgl

 

Ischgl: glamour în stil austriac
 
Arena de schi Silvretta care include Samnaun-ul elveţian şi Ischgl-ul austriac, demult îşi are reputaţia unui loc al petrecerilor, nu mai puţin decît francezul Courchevel. Însă turiştii merg în Ischgl nu doar pentru distracţiile nocturne şi petrecerile neformale. Ischgl atrage schiorii şi snowboarderii cu zăpada sa moale, cu sistemul de ridicare inteligent şi varietatea de trasee. 
 
Silvretta, de rînd cu Madonna di Campiglio din Italia, cu Davos-ul elveţian şi francezul Val d'Isere face parte din cele patru regiuni considerate cele mai bune pentru snowboarding. Aici tind să vină cei mai buni snowboarderi ca să pună la încercare trambulinele, fan-parcul, half-pipe  cu muzică şi traseele pentru free ride. Ischgl – poate fi numit un paradis pentru snowboarderi şi asta nu va fi o exagerare. 
 
Ischgl se orientează în principal spre snowboarderii profesionişti – majoritatea traseelor de aici sunt „negre” şi „roşii”. Dar pe platou şi în partea de sus a versanţilor se găsesc cîteva pante „albastre” şi „verzi”, unde se antrenează începătorii. 
 
Începutul sezonului din Ischgl este aşteptat cu mare nerăbdare. Anual, la acest eveniment sunt invitate staruri mondiale. Teritoriul modern de concerte „Idalp” şi piaţa principală a oraşului au „ascultat” zeci de interpreţi şi muzicieni celebri. Aici au prestat: Au fost Elton John, Tina Turner, Bon Jovi, Rod Stewart, Pink şi alţii. Oaspeţii emeriţi transformă Ischgl, chiar dacă la poale încă nu este zăpadă, în aer pluteşte deja prospeţimea geroasă amestecată cu aroma parfumurilor exclusive. 
 
Din Ischgl puteţi merge la schiat în Samnaun-ul elveţian, care, de-asemena este o zonă de liber schimb. Numeroase "duty-free" cu parfumuri, alcool şi ţigări se alătură buticurilor designerilor mondiali. 
 
Ischgl este cunoscut de multă vreme ca o staţiunie  fastuoasă şi cu statut înalt, fără să-şi piardă în acelaşi timp statutul de paradis al snowboarderilor. Aici poţi combina viaţa mondenă cu odihna activă, liniştea munţilor cu muzica ringurilor de dans. Aşa se manifestă atracţia incredibilă a oraşului Ischgl, frumuseţea şi farmecul său!
 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii