Austria / Lacul Klopeiner See

 

Lacul Klopeiner See: un paradis natural
 
Suprafaţa netedă a apei, verdeaţa praospătă a peluzelor, mirosul înţepător al pinilor în centrul munţilor maiestuoşi – este un adevărat colţ de rai, o minune a Carintiei, Lacul Klopeiner See. Privelişti magnifice, tihnă şi spaţii largi, natura generoasă, toate acestea învăluie lacul. Aceste peisaje seamănă cu opera unui maestur-bijutier, care ştiut să combine perfect  safirul apei cu iarba de catifea şi aurul alb al piscurilor montane!
 
Klopeiner See – singurul lac din Austria, pe malurile căruia se întind nu doar peluze ci şi plaje de nisip! În apropierea lacului, chiar la marginea apei, s-au situat hotele şi pensiuni familiale, vile prestigioase şi conace luxoase. În plin sezonul de vacanţe, muzica de aici răsună în fiecare seară, se organizează concerte şi show-ri cu focuri de artificii. 
 
Iubitorii vacanţelor active, vin la Klopeiner See, pentru a-şi încerca puterile în windsurfing, să practice diving de apă dulce, ori să cucerească piscurile alpine cu bicicleta de munte. Pentru a păstra puritatea candidă a lacului, autorităţile regionale au interzis utilizarea bărcilor şi iahturilor cu motor, astfel, navele cu pînze ce alunecă domol, nu fac decît să adauge un plus de culoare şi romantism în priveliştea bogată. 
 
Nu departe de Klopeiner See, se află o minunăţie de peşteri cu stalactite, ce sfidează limitele imaginaţiei. Ghizii experimentaţi organizează excursii în peşteri, pe lîngă stîncile sculptate şi lacul subteran. 
 
Copiii şi adulţii, romanticii şi sportivii, vor avea parte de o vacanţă magnifică şi bine dispusă! Plimbări relaxante de-a lungul coastei, scăldatul în apa cristalină, savurarea naturii şi aerului montan cu o adiere sensibilă de pin - Klopeiner See garantează voie bună şi amintiri plăcute despre zilele petrecute aici. 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii