Elvetia / Lausanne

 

Lausanne: oraş din basme
 
Lausanne este ca un oraş din poveşti, apărut din cărţile pentru copii. Farmecul său este în golfurile confortabile ale lacului Geneva şi în castelele medievale, situate pe cîteva dealuri de la poalele alpine. Lausanne atrage şi fascinează oaspetele prin istoria şi eleganţa străzilor, dăruind un sentiment de confort şi pace. 
 
Lausanne – este un muzeu sub cerul liber, unde fiecare casă este un artefact preţios. Unul dintre exponatele cele mai izbitoare - catedrala gotică Notre Dame, construită în secolul al XIII-lea, decorată cu lucrările celor mai mari pictori, statui ale apostolilor, vitralii cu imaginea sfinţilor şi trandafiri gotici. Caracteristica sa principală – o imensă orgă ce conţine şapte mii de tuburi de alamă. Din dealul pe care e situată catedrala, se deschide un peisaj mirific spre lac şi oraş, pe fundalul munţilor Alpi. În acelaşi stil gotic sunt decorate faţadele bisericii Sf. Francisc, situată în apropiere.
 
În timpul excursiilor prin oraş, poţi observa numeroase castele medievale, cu turnuri şi clopotniţe. Palate luxoase, construite cîndva pentru nobili, ce au devenit cu timpul galerii de artă şi muzee. 
 
Lausanne nu este pur şi simplu un oraş vechi. Lumea vine în clinicile faimoase de aici pentru a vizita sanatoriile şi pentru a se odihni pe malul lacului superb.
 
Parcurile din Lausanne au cucerit inimile multor iubitori de artă. Aici şi-au lăsat urmele Dostoievski, Tolstoi iar  Ceaikovski şi Stravinski, au fost inspiraţi de oraş la scrierea melodiilor veşnice. Chiar şi astăzi, în sălile de concert mai răsună ecoul muzicii scrise de marii compozitori. 
 
Lausanne este fermecător în orice anotimp din an. În comparaţie cu aglomerata şi pompoasa Geneva, acest mic şi confortabil oraş este atractiv prin lentoarea şi farmecul său discret.  
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii