Portugalia / Lisabona

In centrul vechi al orasului vizitatorii pot admira catedrale gotice, manastiri maiestoase si muzee interesante, obiective turistice care nu pot fi trecute cu vederea. Frumusetea orasului nu este data doar de monumentele istorice, ci si de aleele si stradutele elegante ale centrului vechi.

Intr-un articol anterior v-au fost prezentate cateva obiective turistice impunatoare si fascinante. Acum a venit randul altor atractii care merita vizitate: Monumentul Descoperirilor, Centrul Cultural Belem, Palatul Ajuda, Catedrala Se si Muzeul Calouste Gulbenkian.
 
Atractiile turistice ale Lisabonei
 Monumentul Descoperirilor
Monumentul Descoperirilor este un vas cu trei panze si sculpturi ale unor figuri istorice importante cum ar fi Regele Manuel I, poetul Camoes, Vasco da Gama, Magellan si alti exploratori, cruciati, calugari sau cartografi portughezi. In interiorul monumentului exista un spatiu expozitional, dar si un loc unde poate fi vizionat un film despre Lisabona. Mai mult de atat, turistii pot urca cu liftul in varful monumentului pentru a 
admira panorama orasului.
Orar: 09:00 – 17:00 . Luni este inchis.
Pret intrare monument: 1,80 euro.
 
  Centrul Cultural Belem
Centrul Cultural Belem este amplasat intr-o cladire de o arhitectura uimitoare. Aici puteti admira expozitia de arta, care este permanenta si include lucrari de Picasso, Dali, Duchamp, Magritte, Andy Warhol si multi altii. Partial, centrul functioneaza si ca sala de concerte si alte evenimente culturale.
 
 Palatul Ajuda
Palatul Ajuda este una dintre cele mai frumoase cladiri romantice din Europa. Interiorul cladirii este decorat cu mobila, tapiterii, statui si arta decorativa extravaganta. Nu trebuie sa ratati Gradina de Iarna, Camera de Muzica in care se regasesc numeroase portelanuri, Camera de Bal, Camera Ambasadorilor si Camera Tronului care ocupa toata aripa de sud a palatului. Aceasta din urma este decorata cu candelabre de cristal, scaune invelite in matase si fresce alegorice.
Orar: 10:00 – 17:00 (inchis miercuri)
Accesul este gratuit cu Lisabona Card.
 
   Catedrala Sé
Catedrala se remarca prin turnurile gemene de la intrare, turnuri care reprezinta uniunea dintre stilurile Romanesc si Gotic. Sé de Lisboa este prima biserica din Lisabona, construita pe locul unei moschei sarazine, dupa ce orasul a fost capturat de cruciati in secolul XII.
 
   Muzeul Calouste Gulbenkian
Muzeul Calouste Gulbenkian gazduieste colectii de arta Egipteana, Greaca, Romana, Islamica, Asiatica si Europeana. Colectia a fost construita intr-o perioada de peste 40 de ani de catre Calouste Gulbenkian, un mare magnat al petrolului. Pe langa operele de arta, vizitatorii pot admira masca unei mumii egiptene, un vas ce dateaza de mai bine de 2700 de ani, o serie de pisici de bronz, o colectie impresionanta de monezi elene , o vaza veche de 2400 de ani, statuia din marmura alba a Dianei si multe alte piese nepretuite.
Orar: 10:00 am – 5:45 pm. Luni este inchis.
 
Preturi:
 
•    Bilet la muzeu si expozitii temporare din galeriile muzeului: 4 euro
•    Bilet la expozitiile temporare din afara muzeului: 3 euro
•    Bilet combinat (Muzeul Calouste Gulbenkian si Centrul de Arta Moderna): 7 euro
•    Ghidurile audio costa 4euro si sunt disponibile in engleza, franceza si spaniola
 
Posesorii Lisabona card beneficiaza de 20% reducere la pretul biletului.

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii