Austria / Mayrhofen

 

Mayrhofen: un basm tirolez
 
În valea însorită Zillertal, printre versanţii gri şi zăpada crocantă, există un loc apreciat de iubitorii de schiuri şi snowboarding, de cuplurile cu copii şi tineretul care adoră petrecerile şi viaţa de noapte. Acesta e Mayrhofen – cea mai mare staţiune din valea Zillertal, un basm tirolez ce a prins viaţă. 
 
Mayrhofen, întradevăr este capabil să îndeplinească orice doleanţe. Fiind situat la 600 de metri deasupra mării, copiii se simt aici destul de confortabil. În plus, pe teriotorul staţiuni sunt deschise cîteva şcoli de schi şi grădiniţe pentru cei mai mici sportivi. 
 
Iubitorii de vacanţe mai dinamice şi nopţi albe în cluburi vor aprecia numeroasele cafenele şi restaurante, discotecile şi cluburile de noapte. Viaţa de aici nu conteneşte nici pentru un minut, trecînd de la activităţi sportive în timpul zilei la activităţi distractive în timpul nopţii. 
 
Schiorii şi snowboarderii sunt ademeniţi aici de traseele bine îngrijite şi diverse, pantele ameţitoare şi snow-parcul. Aici se întinde cel mai lung traseu teleferic, aici se află cea mai abruptă pantă, aproape 160 de Km de pîrtii şi cîteva zone de schi. Regiunea Penken cu ale sale pante „roşii” şi „negre” este apreciată de către profesionişti şi schiorii experimentaţi. Ahron este pe gustul schiorilor cu mai puţină practică în domeniu sau chiar începătorilor. Există mai mult de 30 de Km de trasee destinate tipului de schi-cross şi posibilitatea de a patina anul împrejur pe gheţarul Tuxer. 
 
Iar după incitantele pante şi trambuline, cînd ţi se taie respiraţia de la senzaţia de zbor, îţi vei dori să faci o pauză de odihnă, îţi recomandăm să vizitezi „arena-aqua”, pentru o tură de înnot în bazinul cu hidromasaj sau pentru o baie cu aburi pe lemne. 
 
Mayrhofen a încorporat tot farmecul văilor tiroleze! Aici sunt de toate: cîmpii, pajişti, întinderi de gheaţă, şi pîrtii incitante. Mayrhofen, demult şi-a dobîndit titlul basmului tirolez, magic şi pur ca zăpada. Pentru a te convinge de asta, pentru a descoperi această poveste, trebuie doar să vii aici şi să vezi cu proprii ochi splendoarea piscurilor montane. 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii