Chile / Puerto Varas

Puerto Varas: oraşul trandafirilor

 
Un oraş drăguţ pe malul unui lac pitoresc, înconjurat de vulcani şi podgorii, aminteşte prin peisajele sale de o colină la poalele munţilor. Numai condorii ce plutesc în seninul cerului şi casele decorate în stil naţional ne amintesc că de fapt suntem în Chile, în Puerto Varas. 
 
Staţiunea de pe malul lacului, împînzită cu trandafiri, pînă nu demult era doar un sat al pescarilor. În prezent, de-a lungul coastei, se întind la nesfărşit cafenele, restaurante şi cazinouri, strălucesc luminile de neon al cluburilor de noapte şi discotecilor. Viaţa mondenă de aici este în continuă mişcare, dar, cu toate acestea Puerto Varas a reuşit oarecum să păstreze o decurgere lentă a timpului, liniştea şi coloritul rural. 
 
Piscurile înzăpezite a vulcanilor activi Ozorno şi Calbuco, din apropierea oraşului, sunt un punct de atracţie pentru iubitorii de sporturi extreme şi vacanţe active. Însă şansa de a cuceri vulcanul nu o deşine oricine, dar cel care se decide la o astfel de ascensiune, este recompensat cu o privelişte uimitoare spre oraş, de la înălţimea unui zbor de pasăre!
 
Vinul chilian excepţional – băutura zeilor! Este imposibil vizitînd Puerto Varas să ratezi şansa de a încerca gustul divin al vinului clilian Monte Alpa şi Santa Amy. Poţi face o vizită podgoriilor locale, iar în drum spre ele să faci un popas la cîrciuma din marginea drumului, pentru a savura un steak suculent nemaipomenit cu un vin roşu de casă. 
 
Micile chei de pe mal, sunt pline de pescari încîntaţi de capturi precum păstrăvul şi somonul. Departe, la orizont, plutesc domol iahturile cu turişti şi alunecă voios pe schiuri iubitorii de senzaţii tari. Pe nisipul cald al plajelor, turiştii se lasă mîngîiaţi de soare, savurînd aroma trandafirilor care a învăluit oraşul, ademenindu-i precum un pahar de vin purpuriu. 
 
Puerto Varas – oraşul trandafirilor şi vinului, oraşul distracţiilor mondene şi păcii rurale, ademeneşte cu frumuseţea şi diversitatea sa. Aici poţi rătăci pe malul elegant, inspirînd prospeţimea vîntului, îmbibat cu aromă de roze şi struguri, poţi cuceri vîrful neliniştit al vulcanului, pentru a admira oraşul trandafirilor de la înălţimea unui zbor de pasăre. 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii