Austria / Saalbach / Hinterglemm

 

Saalbach / Hinterglemm: Arena circului de schi
 
Nopţi scurte şi trasee lungi – aşa poat fi caracterizate staţiunile de schi din valea Glemmtal Saalbach Hinterglemm. Pante ameţitoare, cu trambuline şi fără, schiori efectuînd tumbe nebune pe trasee – toate acestea amintesc atît de mult de spectacolele din circ şi artiştii trapezoidali, încît pe bună dreptate această regiune mai este numită o arenă a circului. 
 
Pante „negre” abrupte se aliniază lîngă cele mai domoale fiind înconjurate de un inel cu lungimea de 200 de Km ce cuprinde ambele staţiuni. Toate pîrtiile sunt legate între ele prin funiculare formînd o zonă unică de schi. Traversarea văii se poate face fără a mai scoate schiurile din picioare, ceea ce permite schimbarea traseelor pe durata zile în dependenţă de lumină şi zăpadă. În plus, exista pîrtii ce sunt iluminate în timpul nopţii şi iubitorii de schiuri pot cuceri pantele în orice moment. 
 
Seara, cînd fiecare muşchi al coprupui tremură de oboseala plăcută, îţi vei dori o relaxare. Cafenelele şi restaurantele confortabile în stil tirolez, aşteaptă pe cei care vor să-şi petreacă seara calm, savurînd mîncarea delicioasă în timp ce îşi încălzesc palmele încheţate de un pahar fierbinte cu vin fiert aromat. 
 
Iar amatorii de petreceri vor prefera cluburile de noapte şi discotecile. Centrul de divertisment Heksenhaus combină un pub, bar şi un club de noapte. Petreceri alpine, aromă fină de şnaps şi grappa, infuizate cu ierburi montane, dansuri şi prestarea celor mai buni Dj – aici te vei distra pînă în zori, dacă te vor ţine puterile după o zi de schiat. 
 
Circul schiorilor din Saalbach şi Hinterglemm – înseamnă coborîri ameţitoare, diverse pîrtii, taverne tiroleze confortabile şi petreceri nebune în cluburi. Dacă îţi doreşti diversitate în toate, de la pante pînă la distracţii, merită să faci o vizită arenei circului de schiori şi te vei simţi în pielea artistului trapezoid, cucerind înălţimile prin intermediul trambulinelor de pe traseele „negre”. 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii