Austria / St Anton

St. Anton: minune schiabilă a Austriei
 
„Ce înseamnă Alpi – E o poveste
A munţilor, zăpezilor şi pîrtiilor infinite,
Unde chiar şi gerul este blajin
Unde piscurile ne aşteaptă!”
P. Davydov „Poveste Alpină”
 
În munţii alpini, unde aerul e pur şi proaspăt şi munţii sunt ameţitor de înalţi, se află staţiunea St. Anton, staţiune perefartă de mari sportivi şi lumea mondenă. St. Anton – înseamnă confort, diversitate şi statut. Fiecare fan al sportului montan cunoaşte această staţiune, pentru că anume aici, un secol în urmă, s-au desfăşurat primele competiţii de schi la viteză. Astfel, St. Anton poate fi numit pe bună dreptate – locul de origine al sporturilor montane de schi. 
 
St. Anton şi-a cîştigat bine meritat numele de cea mai bună staţiune şi de mult a fost inclus în clubul de prestigiu al Alpilor. Acesta se află la poalele masivului Arlberg, la o altitudine de 1300 de metri, fiind dotat cu o mare varietate de trasee şi posibilităţi de patinaj în afara acestora şi un minunat snow-parc, toate acestea fac din staţiune o adevărată Mecca a schiorilor! Iar atmosfera aristocratică a staţiunii, hotelele moderne şi restaurantele luxoase ademenesc personalităţile mondene. 
 
Iubitorii de senzaţii tari apreciază St. Anton pentru traseele sale „negre” şi „roşii”. Unele gîlci de pe pîrtii nici nu se nivelează, pentru un rezultat mai ameţitor în timpul schiatului. Iar pentru începători, în cadrul staţiunii activează şcoli de schi, care îşi desfăşoara orele practice pe cele mai domoale pîrtii „albastre”. 
 
Am putea descrie staţiunea St. Anton mult şi bine. Aici există un raion concentrat pe vacanţele cu copii, de exemplu Pettneu am Arlberg. Pentru turiştii cei mai mici se găseşte o grădiniţă cu profil sportiv montan şi este alocată o zonă specială cu denumirea romantică de „Lunca Fabuloasă”. Aparte există zone destinate vacanţelor seculare cu o viaţă de noapte activă. St. Anton este o staţiune pentru toţi, adică vacanţe pentru oricine! O minune schiabilă a Austriei!
 

 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii