Franta / Strasbourg

 

Strasbourg: preparate franceze cu aromă germană
 
Rafinament francez, seriozitate germană- Strasbourg îmbină tot ce e mai bun din ambele state. Aici te poţi înviora cu o bere delicioasă şi Currywurst picant sau brezel într-o braserie tipic franţuzească, iar în patiserii miroase nu doar a prăjituri cu migdale dar şi a berlinere cu cremă fiartă. În restaurante împreună cu vinurile alsaciene se serveşte rachiul german, iar străzile de aici sunt uimitoare, seamănă în acelaşi timp cu stradelele din München şi bulevardele din Paris. 
Catedrala Strasbourg – miracolul arhitecturii gotice din secolul al XV-lea! Mai mult de patru secole a fost cel mai înalt templu al lumii creştine, înăuntrul căreia se păstrează o mulţime de sculpturi medievale şi vitralii multicolore iar laminatul delicat impresionează prin subtilitate şi imponderabilitate. Punctul de atracţie al catedralei este ceasul, care zi de zi, în sunetul de clopote, exact la prînz, îşi scoate la iveală din interior apostolii săi. 
"Petite France" este unul dintre cartierele cele mai pitoreşti de la Strasbourg. Case în miniatură, construite chiar lîngă canale, de parcă ar pluti pe suprafaţa apei, poduri acoperite peste râul Ile - totul este cufundat în frumuseţea şi farmecul medieval. Casa Tăbăcarilor (Maison des Tanneurs), faţada căreia este decorată cu flori – una dintre cele mai frumoase şi romantice clădiri nu doar din toată regiunea, dar, probabil din toată Alsacia. Plimbîndu-te prin „Mica Franţă”, merită să iei loc într-o mini-cafenea şi să te adînceşti în atmosfera Evului Mediu, pe cînd cavalerii curajoşi efectuau isprave mari în numele frumoaselor doamne, iar doamnele erau neprihănite şi fermecătoare. 
Fascinaţia Strasbourgului nu se limitează la cîteva(fie chiar şi pline de culoare) atracţii turistice. Acest oraş este luxos în diversitatea şi farmecul de care dispune. Aici se vor simţi confortabil  iubitorii vieţii de noapte, cei care preferă galerii de artă şi muzee în locul centrelor comerciale sau buticurilor şi fanii „poeziilor în piatră”. 
În umbra arborilor de arţar şi tei, mirosind a biscuiţi de anason şi turte dulci, a Pinot Gris ansacian şi a bere de casă- acest oraş este un vîrtej de emoţii şi impresii precum un carusel de crăciun din piaţa Strasbourgului. De el nu vrei să te desparţi, dar cînd vine timpul de rămas bun, cumpără o sticlă de vin Muscat, pentru ca atunci cînd vei fi acasă, servind licoarea însorită să-ţi aminteşti de străzile şerpuite din „Mica Franţă” şi de splendoarea  Catedralei Strasbourg.
 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii