Austria / Verbier

 

Verbier – aici domneşte spiritul de aventură!
 
Peste 190 Km de pante înzăpezite dintre cele mai bune din lume de orice complexitate şi o temperatură sub zero grade stabilă cu cer senin şi soare. Verbier – o staţiune de schi modernă a tineretului boem cu o zonă luxoasă de alunecări şi cea mai lungă verticală din Alpi. Aici vin să petreacă din toate colţurile lumii – oaspeţi din Canada şi America de Nord nu sunt o raritate. 
 
Zăpadă elastică şi strălucitoare în razele solare, trasee bine îngrijite pentru toate gusturile şi abilităţile. După o coborîre uluitoare, funicularele confortabile îţi vor pemite să urci în vîrf retrăind acelaşi fior emoţionant. 
 
Staţuinea este apreciată de profesionişti pentru oportunitatea de a-şi stîrni nervii de la înălţimea pantelor „negre” deosebit de abrupte de pe creasta Televerbin. Pentru amatorii de safari schiabil aici se găseşte Mont Fort şi Toten cu pante abrupte şi îngheţate, unde linia dintre risc şi pericol este deosebit de subţire. 
 
Vizitatorii mai liniştiţi vor prefera mai mult pîrtiile cu denumirile de Nendaz si Savoyles. Tot aici, în împrejurimile sătucului s-au deschis cîteva şcoli pentru începători şi copii. Programele speciale pentru copii permit părinţilor sa nu-şi facă griji pentru aceştea, ei îşi vor petrece timpul vesel şi distractiv cu cei de seama lor sub supravegherea bonelor atente. Iar după jocurile gălăcioase vă puteţi distra făcînd un om de zăpadă, să vă daţi cu sania ori să beţi o ceaşcă de ciocolată fierbinte în cea mai apropiată cabană. 
 
O mulţime de parcuri de zăpadă pentru tinerii snowboarderi cu half-pipe şi free ride. În fiecare lună aici se desfăşoară concursuri fantastice între strarurile de snowboarding la freestyle şi jibbing. Şi oameni din toate colţurile Europei vin sa-i admire. 
 
Pe lîngă disciplinile de zăpadă, vizitatorii se pot delecta cu plimbări calme în parcurile de pini admirînd frumuseţea uimitoare ai Alpilor elveţieni. Dar cel mai bine te vor ajuta să apreciezi aceste minunăţii o plimbare cu elecopterul de la înălţimea cerului senin cu virajuri ameţitoare deasupra văilor. 
 
După o zi obositoare merită să cobori spre orăşel, pentru a gusta ceva deosbit pregătit de bucătarii locali în unul din restaurantele luxoase. Apoi să faci o raită cu elicopterul pînă în Cantonul vecin după o nouă piesă vestimentară creată de un haute couture. 
 
Verbier – un loc cu adevărat magic, unde pluteşte spiritul aventurii şi romantismului de nea. 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii