Austria / Zürs am Arlberg

 

Zürs am Arlberg: împărăţia sporturilor extreme
 
Iubitorii de sporturi extreme, schiorii înrăiţi şi profesioniştii demult s-au îndrăgostit de Zürs am Arlberg. Probabil aşa o varietate de trasee „roşii” nu se mai găsesc altundeva, dar şi amplitudinea frapează imaginaţia chiar şi celor mai înflăcăraţi schiori. Mai mult chiar, după complexitate acestea nu cedează în faţa cpîrtiilor „negre”. Însă staţiunea este vizitată şi de cei care visează să cucerească cîndva panta ameţitoare, iar în prezent se mulţumesc cu un patinaj fără căzături pe un traseu „albastru”. Aici se află cea mai bună şcoală de schi, acest lucru îl poate confirma orice schior!
 
Zürs – este acea staţiune, care oferă un patinaj incitant oricui! Ruta „Inelul Alb” va fi pe plac chiar şi celor mai exigenţi schiori. Mai mult de 50 de Km de trasee cu o diferenţă de înălţime de 5500 de metri, cele mai bune teleferice din Europa, cu scaune dotate cu sistem de încălzire – este exact ceea de ce are nevoie un schior experimentat şi unul începător! În plus, Zürs este celebru şi datorită traseelor pentru slalomuri, bine pregătite şi diversificate. Snowboarderii demult au pus ochiul pe pîrtiile din Zürs. Aici se găsesc un mumăr uimitor de trasee, un minunat fun-parc şi pante uluitoare pe Hohliht. 
 
Pentru copii, Zürs este o adevărată delectare! De fapt, acelaşi lucru este valabil şi pentru părinţi. Aceştea liniştit îşi pot lăsa odraslele în „Micul Zürs”(grădiniţă cu profil sportiv) şi să se lase duşi de schiuri pe pîrtiile îndrăgite încă din pozele din internet, cucerind noi piscuri. 
 
Restaurantele în Zürs sunt stilate şi prestigioase. Altfel nici nu poate fi, pentru că deseori aici îşi petrec vacanţele membrii familiior regale şi aristocraţia Europei Vechi, care nu acceptă distracţiile gălăgioase din alte staţiuni. Cu toate acestea, cei care adoră petrecerile şi dansurile pînă dimineaţă, nu vor rămîne nesatisfăcuţi. După lumini orbitoare şi muzica celor mai buni Dj, tinerii merg în modernul „Leh”, care se află nu departe de aici. 
 
Zürs – un regat al sporturilor extreme cu un fler regal şi luxos! Un regat pe care şi-l poate permite fiecare, trebuie doar să vrei! 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii