Locurile de interes

 Principalele regiuni de odihnă ale turiştilor în Croaţia sunt Dubrovnik, Dalmaţia de Mijloc şi insulele sale şi peninsula Istria. Fiecare regiune are anumite caracteristici specifice ce o face unică în felul său. 

Una dintre cele mai populare, este şi cea mai mare regiune turistică - Istria, unde este concentrată baza hotelieră principală a ţării. În fiecare an aici sunt construite zeci de alte hoteluri, iată de ce este greu de a propune o variantă anumită. Totuşi, printre cele mai renumite şi atractive sunt hotelurile lanţului LAGUNA şi SOL. Majoritatea hotelurilor sunt de categoria a 3*, care corespund nivelului european. La rîndul său pe peninsulă sunt amplasate multe oraşe-staţiuni vechi şi noi care sunt în dezvoltare, printre care se remarcă Porec, Umag, Rovinj, Pula, Rabac, Duga Uvala, Opatya. 


În Istria cum nicăieri în Croaţia se simte influenţa culturii italiene asupra celei autohtone - slavă – rurală. Capra deşteaptă (stema Istriei) şi leul înaripat (stema Veneţiei) sunt adesea amplasate una lîngă cealaltă pe porţile orăşelelor locale. Dacă e să descriem în cîteva cuvinte peninsula Istria acestea ar fi – litoral pitoresc, dealuri înalte şi monumente unicate ale culturii. În imediata apropiere, pe malurile golfului Kvarner se află orăşele de poveste, ca «de jucărie» în stil veneţian, covoare de flori, golfuri confortabile presărate cu pietriş şi maluri stîncoase. Pentru a putea vizita cele mai importante locuri de interes ale regiunii, veţi avea nevoie de o săptămână.

După frumuseţea peisajelor şi a plajelor se evidenţiază Dalmaţia de Mijloc şi insulele ce se învecinează cu ea (Brac şi Hvar). Plajele sunt acoperite cu pietriş mărunt iar în unele locuri cu nisip, fiind considerate cele mai bune din ţară. Pinii cresc aici chiar la cîţiva metri de apă. 

Cea mai renumită regiune din Croaţia este regiunea Dubrovnik, unde încă de pe timpurile sovietice erau trimişi la odihnă turiştii noştri. În acelaşi timp este şi cea mai scumpă staţiune din cauza bazei hoteliere mici şi a tradiţiilor financiare stabilite. 

Partenerii nostrii