Informaţie utilă

  

Bucătăria tradiţională  

Bucătăria grecească se caracterizează printr-o utilizare largă a lămîilor, nucilor, stafidelor, uleiului de măsline, cărnii de berbec, peştelui, usturoiului, roşiilor şi a unui număr mare de amestecuri picante. În Grecia sunt forte populare mîncărurile de carne, pregătite pe rotisor, dolmates (sarmale în frunză de viţă de vie), cir-cir (ceva asemănător cu chebureki), alian (băutură din lapte acru) şi mîncărurile dulci.

Tradiţiile şi regulile de conduită în ţară

Grecii îşi iubesc şi îşi păstrează tradiţiile. Ei nu doar le păstrează, dar şi le reînvie. Chiar şi acelea, care, s-ar părea, că s-au pierdut fără urmă în trecut. Prin aceasta ei atrag admiraţia tuturor celor care înţeleg – fără tradiţii Grecia nu ar mai fi Grecia. Înaintea sărbătorilor grecii devin îndeosebi de sentimentali. Locuitorii Atenei, spre exemplu, îşi aduc aminte, că ei adoră flaşnetele. În timpurile nu prea îndepărtate, aceste instrumente muzicale erau unul din simbolurile capitalei lor. Acum ele stau în apartamentele oamenilor bogaţi în calitate de decor. Toată viaţa grecească este plină de tradiţii. Pentru un grec este pur şi simplu necuviincios să nu cunoască mişcările dansurilor naţionale. Iar de dansat trebuie, altfel comesenii din restaurant vor crede că tu nu eşti un grec adevărat. Să se ridice brusc de la masă şi să înceapă să danseze -  pentru un grec este cel mai obişnuit lucru. Grecia este antica şi veşnic tînăra Eladă … Care a putut să ducă peste milenii respectul faţă de muncă, faţă frumos şi de talent şi să facă din aceasta principala lor tradiţie.

Partenerii nostrii