Informaţie utilă

 Bucătăria tradiţională

Bucătăria naţională românească cu siguranţă le va fi pe plac adevăraţilor gurmanzi. Cel mai important fel de mîncare servit în restaurantele româneşti – este carnea, care se foloseşte de orice fel şi în nenumărate combinaţii cu alte ingrediente. Este foarte gustoasă carnea de berbec condimentată cu mult usturoi, iahnia de măruntaie "tochitura", carnea de capră afumată, cîrnăciorii copţi la grătar "patricieni", omletele cu caşcaval, şuncă şi ciuperci, puiul înăbuşit în ceaunel, "ciulama"-ua oltenească de pui cu mămăligă, varza cu carne înăbuşită în sloiuri, friptura din  carne şi legume "tocană", şaşlîc-ul din ficat "frigărui", iahnia de viţel "ciulama", un fel de mîncare preparat din măruntaiele de miel "drob", pîrjoalele coapte la grătar cu muştar "mititei", carnea de vită cu ardei roşu şi găluşte din făină "papricaş de viţel ", piftia moldovenească din pasăre şi porc, peştele prăjit şi marinat cu diferite garnituri, "ghiveci"-ul de peşte cu legume, mielul la rotisor, şaşlîc-ul, kebab-ul, musaca etc.

Tradiţiile şi regulile de conduită în ţară

Bucureştiul este mult mai puţin periculos decît majoritatea celorlalte capitale europene. Furturile minore şi escrocheriile chiar şi dacă au loc, de obicei au o activitate înfloritoare la depărtare de principalele locuri de interes şi de ochii poliţiei, împuternicirile  căreia în această ţară sunt foarte ample. Verificările din stradă au loc foarte rar, dar sunt efectuate cu scrupulozitate şi meticulozitate . Pentru astfel de cazuri este important să aveţi întotdeauna cu dumneavoastră o copie a paşaportului sau permisul de conducere. Trebuie de asemenea să ţineţi minte că este interzis să fotografiaţi clădirile militare, podurile şi porturile. Apa din conductele de apă este foarte bine clorată  şi de aceea este relativ inofensivă, însă poate provoca deranjamente la stomac. Turiştilor li se recomandă să bea apă din sticle sau fiartă.

Sărbătorile oficiale:

1 decembrie    Ziua Naţională a României

1 şi 2 ianuarie  Anul Nou

1 mai               Ziua muncii

Paştele            Lunea Paştelui ortodox şi după Paştele sărbătorit de alte confesiuni                     

25 şi 26 decembrie     Crăciunul 

Partenerii nostrii