Informaţie utilă
Bucătăria tradiţionalăBucătăria naţională
românească cu siguranţă le va fi pe plac adevăraţilor gurmanzi. Cel mai
important fel de mîncare servit în restaurantele româneşti – este carnea, care
se foloseşte de orice fel şi în nenumărate combinaţii cu alte ingrediente. Este
foarte gustoasă carnea de berbec condimentată cu mult usturoi, iahnia de măruntaie
"tochitura", carnea de capră afumată, cîrnăciorii copţi la grătar "patricieni",
omletele cu caşcaval, şuncă şi ciuperci, puiul înăbuşit în ceaunel, "ciulama"-ua
oltenească de pui cu mămăligă, varza cu carne înăbuşită în sloiuri, friptura
din carne şi legume "tocană", şaşlîc-ul
din ficat "frigărui", iahnia de viţel "ciulama", un fel de
mîncare preparat din măruntaiele de miel "drob", pîrjoalele coapte la
grătar cu muştar "mititei", carnea de vită cu ardei roşu şi găluşte
din făină "papricaş de viţel ", piftia moldovenească din pasăre şi
porc, peştele prăjit şi marinat cu diferite garnituri, "ghiveci"-ul de
peşte cu legume, mielul la rotisor, şaşlîc-ul, kebab-ul, musaca etc.
Tradiţiile şi regulile de conduită în
ţară
Bucureştiul este mult mai puţin periculos decît
majoritatea celorlalte capitale europene. Furturile minore şi escrocheriile
chiar şi dacă au loc, de obicei au o activitate înfloritoare la depărtare de
principalele locuri de interes şi de ochii poliţiei, împuternicirile căreia în această ţară sunt foarte ample. Verificările
din stradă au loc foarte rar, dar sunt efectuate cu scrupulozitate şi
meticulozitate . Pentru astfel de cazuri este important să aveţi întotdeauna cu
dumneavoastră o copie a paşaportului sau permisul de conducere. Trebuie de
asemenea să ţineţi minte că este interzis să fotografiaţi clădirile militare, podurile
şi porturile. Apa din conductele de apă este foarte bine clorată şi de aceea este relativ inofensivă, însă
poate provoca deranjamente la stomac. Turiştilor li se recomandă să bea apă din
sticle sau fiartă.
Sărbătorile oficiale:
1 decembrie Ziua Naţională a României
1 şi 2 ianuarie Anul
Nou
1 mai Ziua
muncii
Paştele Lunea
Paştelui ortodox şi după Paştele sărbătorit de alte confesiuni
25 şi 26 decembrie Crăciunul