Descrierea tarii

 Clima

Două tipuri distincte – clima tropicală la nord şi tropicală musonică în regiunile sudice şi sud-estice. În Bangkok în luna aprilie temperatura ajunge până la +29 С, iar în decembrie +25 С

Valuta

Unitatea monetară a Tailandei este bat-ul. În prezent cu 1 dolar SUA puteţi cumpăra 42 baţi. În circulaţie se folosesc bancnote cu valoarea de : 20 baţi (verzi),50 baţi (albaştri),100 baţi (roşii),500 baţi (violeţi),1000 baţi (cafeniu deschişi sau gri)

Populaţia

Aproximativ 62 milioane de locuitori. Baza populaţiei o constituie popoarele thailandeze (mai mult de 15 grupuri etnice: khon-taz (siamezii), lao, tay-korat ş.a.), precum şi malaiezieni, chineză, khmeri, popoarele din grupul tibeto-birman, triburile mao, yao ş.a.

Limba de stat

Limba de stat este thailandeza (siameza). În oraşe sunt pe larg răspîndite limbile engleză, chineză şi japoneză. 

 Transportul

Autobusele – acestea sunt baza transportului urban al ţării. Pe rută lucrează atît maşini cu climatizoare (costul călătoriei este mai scump), cît şi fără climatizoare. Pe lîngă cele obişnuite, mai există şi rutele-expres. De la 23.00 pînă la 5.00 pe unele rute circulă autobuse de noapte (fără climatizoare). Biletele sunt procurate de la şofer sau de la taxatorul din salonul autobusului.


Partenerii nostrii