Descrierea tarii

 Clima

Clima unei fîşii de litoral de-a lungul Mării Mediterane este subtropicală, pe restul teritoriului – tropicală de deşert. Aerul aici este în exclusivitate uscat, de-a lungul întregului an cerul este puţin înnorat iar ploi cad forte rar.
Pentru Egipt sunt caracteristice fluctuaţiile bruşte de temperatură. Spre exemplu, în ianuarie –februarie în Cairo la amiază temperatura poate ajunge pînă la 29°C, iar noaptea să scadă pînă la 0°C şi mai jos. În Asuan în noiembrie aerul se poate încălzi ziua pînă la 41°C, iar noaptea să se răcească pînă la 3°C. Temperatura medie a lunii ianuarie se schimbă de la nord la sud de la 14°C pînă la 17°C, în iulie – de la 26 pînă la 33°C.
Sezonul de scăldat durează în ţară tot anul.

Valuta

Valuta naţională a Egiptului – lira egipteană. Moneda de schimb este piastra (РТ). O liră egipteană este egal cu 100 piastre. Piastrele din hârtie sunt de 25 şi 50, monedele de 5, 10, 25. Lirele de hîrtie de 1, 5, 10, 20, 50 şi 100.

Populaţia

Aproximativ 76 milioane de locuitori.

Limba de stat

Limbile de bază în Egipt – limba arabă (oficială). Limbile engleză şi franceză – sunt răspîndite pe larg.

Transportul

Vă recomandăm să folosiţi taxiurile urbane, cu toate că va trebui întotdeauna din start să rezolvaţi una din cele mai importante probleme: cît să achitaţi pentru călătorie. Cea mai mare parte dintre şoferi pornesc taximetrul pur simbolic, şi nu pentru a vă percepe plata în conformitate cu indicaţiile acestuia. 

Partenerii nostrii